Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Appelgebakjes

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

1 Pakje appeltaartdeeg (bijvoorbeeld zelfrijzend Bakmeel van koopmans)
250 Gram Roomboter
180 gram Witte basterdsuiker
1 Ei
Dit geheel goed kneden tot je een egale bal krijgt
De deeg gelijkmatig verdelen over 15 bolletjes
Elke bolletje stop je in zo een aluminiumschaaltje en gelijkmatig platdrukken.

Tip: Alluminiumschaaltjes koop ik bij de marskramer..

6 Elstar Appels snijden in stukjes
3 eetlepels Kaneel + wat suiker voor op de appels +75 gram Rozijnen
citroensap of rasp
dit vermengen en komt op t deeg

Dan de oven in totdat het goudbruin is ong. voor 40 tot 45 min:
Elektriche oven 180 graden
Heteluchtoven 165 graden
Gasoven stand 3-4

Mobiele versie afsluiten