Appelgebakjes

2008-07-08
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 Pakje appeltaartdeeg (bijvoorbeeld zelfrijzend Bakmeel van koopmans)
    250 Gram Roomboter
    180 gram Witte basterdsuiker
    1 Ei
    6 Elstar Appels
    3 eetlepels Kaneel + wat suiker voor op de appels +75 gram Rozijnen
    citroensap of rasp

Werkwijze

Stap1

1 Pakje appeltaartdeeg (bijvoorbeeld zelfrijzend Bakmeel van koopmans)
250 Gram Roomboter
180 gram Witte basterdsuiker
1 Ei
Dit geheel goed kneden tot je een egale bal krijgt
De deeg gelijkmatig verdelen over 15 bolletjes
Elke bolletje stop je in zo een aluminiumschaaltje en gelijkmatig platdrukken.

Tip: Alluminiumschaaltjes koop ik bij de marskramer..

6 Elstar Appels snijden in stukjes
3 eetlepels Kaneel + wat suiker voor op de appels +75 gram Rozijnen
citroensap of rasp
dit vermengen en komt op t deeg

Dan de oven in totdat het goudbruin is ong. voor 40 tot 45 min:
Elektriche oven 180 graden
Heteluchtoven 165 graden
Gasoven stand 3-4

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Druifje aan 11-07-2008

    ik wilde er een foto bij plaatsen maar lukte helaas niet..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.