Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Banaan caramel cake

Banaan caramel cake

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Mix de eieren 5 minuten luchtig.

Voeg de vanillesuiker toe.

Voeg beetje bij beetje de suiker toe en mix nog 5 minuten.

Voeg nu de melk, bicarbonaat, citroensap toe en mix dit weer door het beslag.

Voeg nu de geprakte banaan en 5 eetlepels nesquik toe.

Voeg nu beetje bij beetje de bloem en maizena toe.

Doe de helft van het beslag in een ingevette bakvorm.

De andere helft laat je in de kom en voeg je 4 eetlepels caramel toe.

Mix dit en strooi het beslag in een rondje over het blanke beslag in de vorm.

Bak op 150 graden 1 uur lang in een vorm van 24 cm of groter kan ook.

Stort de cake op een rooster en smelt wat van de caramel in de magnetron (1 min)

Smeer hiermee de buiten kant in en de versiering is naar keuze.

Heerlijke cake!! 

Mobiele versie afsluiten