Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Barbecue chicken pizza

Barbecue chicken pizza

Ik had al een tijd niet meegedaan met de foodblogswap vanwege mijn verhuizing. Deze maand kon ik eindelijk weer meedoen en mocht ik kiezen van de blog easydailyfood. Zo leuk is dat om aan als de indeling bekend wordt die hele blog door te spitten. Meestal blijven er dan vanzelf een aantal recepten hangen in mijn hoofd die me leuk lijken om te maken. Zo dacht ik aan de pannacotta zonder gelatine en de vegetarische clubsandwich, maar ik koos uiteindelijk voor deze barbecue chicken pizza’s. En uiteraard maakte ik de barbecuesaus zelf :-). Dat is echt ontzettend simpel! Je gooit wat dingen in een pannetje en laat dit een uurtje pruttelen. Oke, niet snel na je werk, maar heb je wat meer tijd, maak het dan vooral zelf. En anders: gebruik je lekker barbecuesaus uit de winkel.

Hetzelfde geldt trouwens voor het deeg. Ik maak de mijne zelf, maar heb je hier geen tijd voor of geen zin in, neem dan een pak mix voor pizzadeeg of kant en klaar pizzadeeg.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe de ketchup met de overige ingrediënten in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat op laag vuur een uur pruttelen tot een dikke en smaakvolle barbecuesaus. Laat afkoelen. Maak het deeg volgens dit recept. Rol daarna uit en steek er rondjes uit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

Stap2

Bak de kipblokjes met wat zout en peper gaar in olijfolie.

Verdeel over elk deegrondje wat barbecuesaus en beleg met kip, paprika en de helft van de bosuitjes (bewaar de rest om te garneren). Bestrooi met kaas en bak de pizza's 10-12 minuten op 220 graden (hetelucht 200).

* Wil je een grote plaatpizza maken? Verdubbel het recept dan.

Mobiele versie afsluiten