Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Besbousa – basbousa

Besbousa - basbousa

Besbousa, Basbousa, is een Arabische zoete cake gemaakt van semolina.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Maak als eerste de qatar oftewel siroop:

In een pan doe alle ingrediënten samen en laat het koken, als het kookt laat dan even op hoog vuur koken voor ongeveer 3 min.

Haal van het vuur en laat het afkoelen. (ik maak altijd heel veel suikersiroop want het is heel lang houdbaar en je kan dit ook van te voren maken dus.)

De besbousa:

Mix alles samen behalve de amandelen. Bedek de ovenschaal met bakpapier en giet het beslag erin, met hulp van een mes maak nu verticale lijnen en horizontale lijnen die ongeveer 6 cm van elkaar af zijn.

Je ziet nu dat je vierkantjes hebt. Leg op elk vierkantje een amandel. Zet je oven op eerst van onder te bakken op 200 graden als je dan de zijkanten bruin ziet worden. bak het dan alleen boven af op 200 graden.

Laat het half afkoelen en ga nog eens goed met je mes over diezelfde lijnen die je hebt gemaakt. Schenk nu de qatar erover heen.

En voila klaar!

masalama

Mobiele versie afsluiten