Besbousa – basbousa

2005-10-20
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Besbousa, Basbousa, is een Arabische zoete cake gemaakt van semolina.

Ingrediënten

  • - 2 koppen semolina
    - 1 kop gedroogde kokos
    - 1 zakje vanille poeder
    - 1 kop olie
    - 1 kop yogurt (turkse of griekse yogurt)
    - 1 kop suiker
    - 1 ei
    - 3 etl rozenwater
    - amandelen
    De qatar (oftewel suiker water/suiker siroop)
    -2 koppen suiker
    -3/4 kop water
    -sap van een halfe citroen
    - beetje safraan
    - beetje kardamom poeder ( kan je ook weglaten)
    - 1 etl rozenwater

Werkwijze

Stap1

Maak als eerste de qatar oftewel siroop:

In een pan doe alle ingrediënten samen en laat het koken, als het kookt laat dan even op hoog vuur koken voor ongeveer 3 min.

Haal van het vuur en laat het afkoelen. (ik maak altijd heel veel suikersiroop want het is heel lang houdbaar en je kan dit ook van te voren maken dus.)

De besbousa:

Mix alles samen behalve de amandelen. Bedek de ovenschaal met bakpapier en giet het beslag erin, met hulp van een mes maak nu verticale lijnen en horizontale lijnen die ongeveer 6 cm van elkaar af zijn.

Je ziet nu dat je vierkantjes hebt. Leg op elk vierkantje een amandel. Zet je oven op eerst van onder te bakken op 200 graden als je dan de zijkanten bruin ziet worden. bak het dan alleen boven af op 200 graden.

Laat het half afkoelen en ga nog eens goed met je mes over diezelfde lijnen die je hebt gemaakt. Schenk nu de qatar erover heen.

En voila klaar!

masalama

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (13)

  1. Geplaatst door karima aan 21-10-2005

    ahlaan madam..
    die besbousa is verukkelijk..hhhmm…
    tbarkelah 3eleik

    boessa Karima

  2. Geplaatst door women aan 21-10-2005

    semolina wat is dat precies is dat fijne of grofe griesmeel graag uitleg zuster

  3. Geplaatst door ummadam aan 21-10-2005

    semolina is fijne smid
    lijkt op griesmeel

  4. Geplaatst door oumsara aan 19-09-2006

    sallam allakoem, hoe groot moet die kop ongeveer zijn

  5. Geplaatst door ummadam aan 19-09-2006

    wa aleikum salaam wa rahmatallahi wa barakathu,
    een koffie mok zuster.

  6. Geplaatst door atiya aan 22-09-2006

    ik heb het recept gemaakt het is inderdaad lekker allen ik weet het niet of safan in de quatar nodig is want de kleur van de besboussa is geel vind ik niet mooi. ik heb een beetje van de siroop gedaan anders wordt heel erg zoet
    en dat is niet lekker,

  7. Geplaatst door samira_zina14 aan 18-11-2006

    hey hey sl is iemand nog onlein

  8. Geplaatst door samira_zina14 aan 18-11-2006

    hey hey sl is iemand nog onlein

  9. Geplaatst door samira_zina14 aan 18-11-2006

    hey hey sl is iemand nog onlein

  10. Geplaatst door sadiye aan 20-10-2008

    ik ben deze aan het maken nu

  11. Geplaatst door sadiye aan 22-10-2008

    ik heb hem gemaakt hij is echt heerlijk

  12. Geplaatst door sara38 aan 20-05-2009

    IKGA HET OOK EEN KEER MAKEN

  13. Geplaatst door oumsara aan 10-09-2009

    h

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.