Sayor lodeh
2005-10-19- Keuken: Indonesische
- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Sajoer lodeh (Indonesisch: Sayur lodeh) is een populair groentegerecht op basis van kokosmelk uit de Indonesische keuken.
Ingrediënten
- - 6 wortels (in grove stukken 8 cm ofzo)
- 1 kool (idem, heel groot net als bij de couscous)
- 500 gram sperciebonen
- 2 bamboe sayor lodeh
- 2 blikken santan
- 1 seree
- 1,5 cm kentjoer
- 3 lemonleaves
- 1 proet
- 3 cm laos
- 1 peper zonder zaden in zijn geheel laten
Werkwijze
Stap1
Olie in de pan, bamboe bakken en 2 blikken santan erbij doen. Alle groente erbij en water toevoegen tot alles onderstaat. Dan alle kruiden en peper erbij doen.
Dit laat je 10 - 15 minuten koken, dan zet je het uit. Als je het daarna weer opwarmt dan is de groenten precies goed.
Lekker met witte rijst en bv gehaktballen in satésaus
Gemiddelde waardering
(3.5 / 5)
2 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend