Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Cake rol

Cakerol

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

  1. Verwarm je oven op 200 graden
  2. Mix de eieren, eiwit en suiker in een keukenmachine of met de elektrische mixer op de hoogste stand voor ongeveer 5 minuten todat het mengsel luchtig en schuimig is.
  3. Zeef het bakmeel een paar keer en schep het snel door het beslag heen, niet gaam mixen, maar voorzichtig scheppen.
  4. Bedek je ovenplaat met bakpapier.
  5. strijk het mengsel over de bakplaat glad en egaal.
  6. Bak de cake onderin de oven, todat als je met je vinger zachtjes op drukt het deeg terug veert.
  7. Bestrooi een schone theedoek met de 2 eetlepels fijne suiker.
  8. Draai de cake op de theedoek en trek zachtjes het bakpapier eraf.
  9. Rolde cakemet behulp van de theedoek op.
  10. Laat de cake 30 minuten afkoelen.
  11. Rol het deeg dan weer uit.
  12. Bestrijk de cake met de jam en rol hem weer op.
  13. Laat de cake nog even rusten en snij hem dan in plakjes.

lekker en makkelijk!

Mobiele versie afsluiten