Tajine.NL – Marokkaanse recepten

De van alles en nog wat lekkere salade

De van alles en nog wat lekkere salade

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Pasta aan de kook brengen met een een scheutje olijfolie en een kwart bouillonblokje. En de pijnboompitten licht roosteren, pas ze kunnen snel aanbranden als het vuur ook maar iets te hoog staat.

Intussen komkommer, met schil, snijden en de tomaat in partjes, wel de zaadjes weghalen. Dan de paprika in dunne reepjes snijden. Tonijn wat laten uitlekken, niet echt helemaal droog, en licht brokkelen. mozzarella in stukjes snijden (schijnt dat t lekker is om de mozzarella eerst licht grillen, maar moet dat zelf ook nog proberen).

Dan de pasta met koud water afspoelen en licht bestrooien met de italiaanse kruiden.

daarboven eigengemaakte simpele dressing van wat olie, azijn, beetje water, en snufje zwarte peper.

En als laatste de pijnboompitten erover strooien.

Ik meng deze salade niet door elkaar, maar gewoon laagjes en als je opschept, schep je automatisch van alles wat op.

Eet smakelijk!

Eventueel croutons, uit een zakje, toevoegen.

Mobiele versie afsluiten