Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Magnetroncake

Magnetroncake

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Zorg dat alles op kamertemperatuur is.
Mix de boter met de suikers en zout tot het mooi romig wordt.
Voeg dan een voor een de eieren toe en blijf elke keer net zo lang kloppen tot het ei helemaal is opgenomen.
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix.
Voeg nog 1, 5 el water toe en mix nog eens goed.
Doe een beetje boter in de vorm en verwarm de vorm in de magnetron tot de boter is gesmolten.
Haal hem eruit en smeer de boter uit in de vorm, mag best een beetje royaal.
Doe 2 el paneermeel in de vorm en zorg dat alle kanten bedekt zijn.
Doe het beslag in de vorm en zorg dat je de zijkanten niet raakt zodat de de paneermeel netjes blijft zitten.
Zet de vorm in de magnetron op 450 Watt, 7 minuten lang.
Dan zet je hem nog eens 2, 5 minuut op 630 Watt. Hij is gaar als de bovenkant droog is.
Haal hem uit de magnetron en laat hem 10 minuten staan.
Kiep hem dan op een bord. Hij is heerlijk.. gelijkmatig gerezen niet klef.

Mobiele versie afsluiten