Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mlaui (Ronde lmsemmen)

Mlaui (Ronde lmsemmen)

Bismillah! (ik moet er wel bij zeggen dit is niet het originele recept van Mlaui.. ik heb t een ander toegevoegd of vervangen op eigen gevoel met goede eindresultaat hih)

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

doe de bloem, de smida (of paneermeel ;)), zout, bakpoeder bij elkaar en meng alles..

Doe er een kuiltje in, doe de melk erbij en wat gesmolten boter.. Doe er steeds lauw water bij op gevoel en kneed het geheel tot een soepele elastische deeg.

Verdeel m daarna in bolletjes (een stuk of 10-12 krijg je), smeer ze in met olie en laat zo'n kwartiertje rusten.

Pak daarna het eerste bolletje.. rek m uit tot n lange staaf en druk m met je platte hand uit.. ondertussen smeer je er wat van de vloeibare boter en rol je zo de uitgedrukte deeg om de deegroller heen.. daarna he deeg van de roller af laten glijden, even platdrukken en wegleggen.. zo werk je alle bolletjes af..

Daarna als je klaar bent met rollen, pak je t eerste wat je had gerold.. druk je helemaal uit tot n mooie cirkel mbv wat olie, zet n Marokkaanse lmakla (msaggar) op vuur of pizzapan en bak de cirkels mooi bruin met steeds wat druppeltjes olie..

ik hoop dat jullie t beetje kunnen volgen van dat gerol.. ik heb zelf helaas geen fotos gemaakt van de bereiding, maar ik heb t op de manier van KP gedaan.. ik ga op zoek naar haar foto’s en zet ze hier neer inshallah..dan wordt t duidelijker.. Say bismillah.. en aanvallen maar :D!!

Mobiele versie afsluiten