Mlaui (Ronde lmsemmen)

2005-10-05
  • Porties : 12
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Bismillah! (ik moet er wel bij zeggen dit is niet het originele recept van Mlaui.. ik heb t een ander toegevoegd of vervangen op eigen gevoel met goede eindresultaat hih)

Ingrediënten

  • - 1kilo bloem
    - ongeveer 1 kommetje panneermeel (ik had geen smied hihi)
    - zout
    - beetje bakpoeder (een volle tl ongeveer)
    - 1 theeglas melk + de voor de rest water op gevoel voor t kneden
    - boter gesmolten
    - deegroller

Werkwijze

Stap1

doe de bloem, de smida (of paneermeel ;)), zout, bakpoeder bij elkaar en meng alles..

Doe er een kuiltje in, doe de melk erbij en wat gesmolten boter.. Doe er steeds lauw water bij op gevoel en kneed het geheel tot een soepele elastische deeg.

Verdeel m daarna in bolletjes (een stuk of 10-12 krijg je), smeer ze in met olie en laat zo'n kwartiertje rusten.

Pak daarna het eerste bolletje.. rek m uit tot n lange staaf en druk m met je platte hand uit.. ondertussen smeer je er wat van de vloeibare boter en rol je zo de uitgedrukte deeg om de deegroller heen.. daarna he deeg van de roller af laten glijden, even platdrukken en wegleggen.. zo werk je alle bolletjes af..

Daarna als je klaar bent met rollen, pak je t eerste wat je had gerold.. druk je helemaal uit tot n mooie cirkel mbv wat olie, zet n Marokkaanse lmakla (msaggar) op vuur of pizzapan en bak de cirkels mooi bruin met steeds wat druppeltjes olie..

ik hoop dat jullie t beetje kunnen volgen van dat gerol.. ik heb zelf helaas geen fotos gemaakt van de bereiding, maar ik heb t op de manier van KP gedaan.. ik ga op zoek naar haar foto’s en zet ze hier neer inshallah..dan wordt t duidelijker.. Say bismillah.. en aanvallen maar :D!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (11)

  1. Geplaatst door sihamkleuter aan 05-10-2005

    die heb ik nog nooit gemaakt.
    ik wacht op je recept.

    trouwens mooie foto!!!

  2. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 05-10-2005

    Ik heb ze wel eens gemaakt, maar nieuwe recepten zijn altijd welkom.
    Ze zien er inderdaad heel mooi uit!!

  3. Geplaatst door Shnieula aan 06-10-2005

    Hmm ziet er heerlijk uit!
    Wanneer kom je het bij mij thuis maken?

  4. Geplaatst door fati aan 16-10-2005

    maymay die ziet er echt heerlijk uit zeker dat ik nu vast,ahah;ik heb wel veel malen gemaakt,maar die is mislukt elke keer zeg ik ik ga het vandaah proberen en mischien lukt het vandaag,maar de smaak is dan wel lekker ik eet die wel haha,maar wat mijn probleem is?ik krijg geen vellen van binnen, hoe komt dat?dikke groetjes jazakoemhoe allah gayran

  5. Geplaatst door Fati7a aan 25-10-2005

    Ik maak deze sinds vorig jaar ramadan en elke keer weer zijn ze een regelrechte succes! Prachtrecept!

  6. Geplaatst door Fati7a aan 25-10-2005

    Oh ik doe er trouwens geen bakpoeder in, maar gewone gist.

  7. Geplaatst door nour aan 13-12-2005

    ik gebruik aleen water

  8. Geplaatst door nour aan 13-12-2005

    maar het lekker hoor daar is niks mis mee

  9. Geplaatst door elviarr aan 18-02-2007

    ziet lekker uit maar ik maak razha de alkadie zonder gist en bakpoeder en melk ik gebruik alleen water,boter, en zout. Deeg moet lang en goed gekneden worden…

  10. Geplaatst door azia aan 19-03-2007

    tbarkallah 3lik ze zien er prachtig uit

  11. Geplaatst door maysa76 aan 30-09-2010

    zien er lekker uit gebruik je koude of lauwe melk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.