Griesmeelpudding met fruit

2015-01-16
  • Porties : 6
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1 liter melk
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 100 gram griesmeel
    - 75 gram suiker
    - zout
    - aardbeitjes
    - muntblaadjes
    - slagroom

Werkwijze

Stap1

Breng de melk met de vanillesuiker aan de kook. Strooi er de griesmeel, de suiker en een snufje zout in. Laat al roerende ca. 10 minuten koken tot het dik is. Schep in een puddingvorm en laat afkoelen.

2 uurtjes in de koelkast en de pudding omdraaien op een dessertbordje, garneren met aardbeien en munt en als laatste een toefje slagroom.

Smakelijk

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Griesmeelcake met vanillevla

    Griesmeelcake met vanillevla

  • Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade

    Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

  • Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

    Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

  • Clafoutis van peren en frambozen

    Clafoutis van peren en frambozen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (10)

  1. Geplaatst door Fati7a aan 25-10-2005

    Ziet er heel lekker uit, masha’allah!
    Ik heb wel een vraagje. Ik heb geen puddingvorm. Kan je ook gewoon (licht ingevette) glazen gebruiken? Een paar kleinere porties maken en dan in de koelkast..jawel toch..?

  2. Geplaatst door Samyrah aan 25-10-2005

    Ja kan maar je moet de glazen niet invetten maar gewoon even spoelen met water voor je de pudding erin giet.

  3. Geplaatst door Fati7a aan 25-10-2005

    Oh kijk, daar had ik zelf niet aan gedacht. Dank je wel.

  4. Geplaatst door Goegie* aan 26-10-2005

    Zeg zusters, wat is griesmeel precies? Is dat smid? 😮

  5. Geplaatst door Samyrah aan 26-10-2005

    Ja dat si smid idd 😉

  6. Geplaatst door Goegie* aan 26-10-2005

    Dankje, dat is snel. 🙂 En is dat dan groffe of fijne? Laatste vraag! 😀

  7. Geplaatst door Samyrah aan 26-10-2005

    hahah ja zit hier op het werk achter mijn pc daarom zo snel;à
    fijne smid heb je het beste resultaat.
    groetjes

  8. Geplaatst door Goegie* aan 26-10-2005

    Barak Allahoe Fiekie! Das makkelijk en beter voor mij natuurlij, ga het zeker eens proberen Insha Allah! Liefs!

  9. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 26-10-2005

    voor griesmeelpudding kan je beter griesmeel uit de supermarkt halen van het merk koopmans of van Atlanta.

  10. Geplaatst door Samyrah aan 26-10-2005

    We doen het thuis gewoon met fijne smid en lukt altijd 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.