Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Portugese gazpacho

Portugese gazpacho

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Ontvel de tomaten en pureer ze met een (staaf)mixer. Schil de komkommer, snijd hem in dobbelsteentjes en doe ze bij de gepureerde tomaten. Snipper de ham (of runderworst) fijn en verkruimel het brood. Voeg alles bij elkaar en pureer het mengsel nog een keer. Kruiden met wat azijn, zout en oregano. Pers boven een mooie schaal of soepterrine de teentjes knoflook uit en giet de gepureerde brij erbij.
Giet er vervolgens ijskoud water bij. Het moet een niet al te dikke, koude soep worden. Roer er tenslotte een paar eetlepels olijfolie door. Geef er Turks brood bij.

Variaties: rooster een rode paprika zwart. Verwijder het zwarte vel (wegdoen). Voeg de paprika toe als je de ham en het brood toevoegt en pureer het mee. Voeg enkele fijngesnipperde blaadjes basilicum toe. Voeg veel verse fijngesneden peterselie toe.

Mobiele versie afsluiten