Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Rijstballetjes

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

garnalen pellen

kipfilet klein snijden

in de pan doen met een beetje olie

uien er ook bij toevoegen

erwten erbij toevoegen

chmpignons snijden en dan in de pan toevoegen

paprika ook klein snijden en erbij toevogen

en dan koriander en peterselie toevoegen

goed alles door elkaar roeren het vuur laag zetten

na een kwartier dan de nasi kruiden er in doen.

en als alles gaar is met de kruiden erin afgieten goed laten afkoelen

rijst koken ook goed laten afkoelen en de rijst moet een beetje plakkerig worden zodat je een bal kan maken.

en als alles goed afgekoelt is de saus en de rijst bij elkaat mengen.

kleine balltjes maken en dan eerst door het meel en dan door de eigeel en door de paneermeel. en dan frituren

klaar! en heerlijke rijstballetjes

je kan ze vriezen voor de volgende dag

Mobiele versie afsluiten