Mchimeches of abrikozenkoekjes
2018-02-25- Keuken: Algerijnse, Marokkaanse
- Gang:Dessert
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 22 stuks
- Bereidingstijd : 20m
- Kooktijd : 10m
- Klaar in : 1:10 u
Deze Mchimeches of abrikozenkoekjes smaken een beetje naar de Marokkaanse richbound koekjes waar ik echt gek op ben. Dit zijn Algerijnse koekjes. Ook van tijd geleden.
Ingrediënten
- - 125g zachte roomboter
- - 1 thee glas poedersuiker
- - 1 ei
- - 1 etl abrikozenjam
- - 1 bakpoeder
- - bloem, ongeveer weet ik niet meer hoeveel ik had gebruikt (250 gram+- kan meer of minder.)
- Decoratie:
- - Abrikozenjam
- - Poedersuiker
- - 3 a 4 etlp Mazhar. (Oranjebloesemwater)
- - decoratie papieren
Werkwijze
Stap1
Doe alle ingredienten in de kom kneed alles goed tot dat een zachte deeg ontstaat, waar je kleine balletjes van kan maken zo klein als walnoot. Bak ze op 170-180 graden. Na het bakken laat je ze even afkoelen.
Stap2
Verwarm de jam, zeef de jam , doe de mazhaar bij de jam, roer dit vervolgens goed door .
Stap3
Met een vork zet je de koekjes in de warme jam laat de koekjes even goed intrekken in het badje van de jam. Plak de koekjes aan elkaar ,laat de koekjes weer afkoelen.
Als ze afgekoeld zijn kan je ze bestrooien met poedersuiker en in zo mini bonbon papier doen.
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
1 keer beoordeeld