Mchimeches of abrikozenkoekjes

2018-02-25
  • Opbrengst : 22 stuks
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 10m
  • Klaar in : 1:10 u
Beoordeel dit recept:

Deze Mchimeches of abrikozenkoekjes smaken een beetje naar de Marokkaanse richbound koekjes waar ik echt gek op ben. Dit zijn Algerijnse koekjes. Ook van tijd geleden.

Ingrediënten

  • - 125g zachte roomboter
  • - 1 thee glas poedersuiker
  • - 1 ei
  • - 1 etl abrikozenjam
  • - 1 bakpoeder
  • - bloem, ongeveer weet ik niet meer hoeveel ik had gebruikt (250 gram+- kan meer of minder.)
  • Decoratie:
  • - Abrikozenjam
  • - Poedersuiker
  • - 3 a 4 etlp Mazhar. (Oranjebloesemwater)
  • - decoratie papieren

Werkwijze

Stap1

Doe alle ingredienten in de kom kneed alles goed tot dat een zachte deeg ontstaat, waar je kleine balletjes van kan maken zo klein als walnoot. Bak ze op 170-180 graden. Na het bakken laat je ze even afkoelen.

Stap2

Verwarm de jam, zeef de jam , doe de mazhaar bij de jam, roer dit vervolgens goed door .

Stap3

Met een vork zet je de koekjes in de warme jam laat de koekjes even goed intrekken in het badje van de jam. Plak de koekjes aan elkaar ,laat de koekjes weer afkoelen.

Als ze afgekoeld zijn kan je ze bestrooien met poedersuiker en in zo mini bonbon papier doen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.