Sfouf

2005-10-30
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Je hebt nodig:
    750 ml. griesmeel;
    560 ml suiker;
    500 ml melk;
    250 ml bloem;
    250 ml zonnebloemolie;
    125 ml pijnboompitten;
    60 ml tahini (sesampasta);
    2 eetlepels bakpoeder;
    2 eetlepels kurkumapoeder.

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Meng in een grote kom het griesmeel, de bloem, het bakpoeder en de kurkuma met elkaar;
Los de suiker op in de verwarmde melk en voeg de zonnebloemolie er aan toe;
Voeg de vloeistof beetje bij beetje toe aan het griesmeelmengsel en roer alles goed door elkaar;
Smeer een ronde platte bakvorm in met de tahini en doe het beslag er in;
Bestrooi alles met de pijnboompitten;
Zet de vorm in het midden van een voorverwarmde oven op ongeveer 180 graden C. en laat de Sfouf ongeveer 30 minuten bakken totdat ze gaar is.
Haal vervolgens uit de oven, laat afkoelen en snijd de Sfouf in vierkante stukken of in repen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door yasmina aan 17-04-2006

    ik wil ff vraagje
    Alle ingredienten gebruik ML of je verkeerde type , je bedoelt wel Gram??

  2. Geplaatst door libeluli aan 02-01-2007

    IK DENK DAT ZE GRAM BEDOELT BIJ VASTE ING EN ML BIJ LUIQUID INGR. MAAREH… IS HET GEWONE GRIESMEEL OF SMIDA? LAAT ONS WETEN INGRID SAIDA WE NEEED U

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.