Aardappelschijfjes in een koekenpan of wok – Marmita

2015-01-17
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Aardappelschijfjes in een koekenpan of wok – Marmita. Recept van oude Marokkaanse vrouwen…die vroeger niet wisten dat je ook frietjes kan bakken…

Ingrediënten

  • Je hebt nodig:
    - 3 aardappels
    - zout
    - kruiden
    - olie om de schijfjes in te bakken.
    Voor de sausliefhebbers: charmila
    - tomaten
    - paprika
    - zout
    - ei

Werkwijze

Stap1

Schil de aardappels, was ze, en snij ze vervolgens in schijfjes.

Doe de schijfjes in een grote kom, voeg er zout bij, en eventueel wat kruiden.

Doe ondertussen olie in de koekenpan, niet teveel en niet te weinig.

Doe de schijfjes erin...normaal vuurtje niet te hard en niet te zacht.

Als je ziet dat de onderkant van de schijfjes al een korsje heeft gekregen draai je ze om..de aardappels plakken aan elkaar.

Als je zie om je draait hebt, zie je dat de schijfjes een mooie korsje hebben.

Vervoglens laat je de andere kant ook gaar worden. nu zet je op een laag vuurtje...naar eigen smaak kan je er kruiden op strooien met name zwarte peper.

Of je kan er ui op raspen....of je kan er charmila op doen .

Je moet wel deksel op de koekenpan doen.....zodat alles goed gaar wordt.

Als je een goeie koekenpan hebt, kan je het als een omelet op een schaal serveren..of je kan gewoon uit de mekla (koekenpan) eten......het wordt wel gegeten met brood..........

Voor de sausliefhebbers: charmila

In een kleine koekenpan bereid je de saus voor, tomaten en paprika.....beetje zout...als alles gaar is doe er een geroerde eitje door heen, dit houd het mengsel bij elkaar.

Vervolgens doe je het over de schijfjes heen.

Het zit er misschien ingewikkeld uit....maar het is een makie......

EET SMAKELIJK

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee

Reacties (3)

  1. Geplaatst door zilla aan 27-06-2006

    Lijkt me heerlijk en snel. Ga ik deze week zeker maken.

  2. Geplaatst door ellouisa aan 28-06-2006

    klinkt lekker! Ga het eens proberen.

  3. Geplaatst door zilla aan 29-06-2006

    Gisteravond gegeten. Heerlijk!! Frisse salade erbij gegeten van wat pittigere slasoorten met feta, pijnboompitjes, komkommer en frambozensaus.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.