Amlou met extra gezonde ingrediënten

2015-05-25
  • Opbrengst : ongeveer 1kg
  • Porties : veel
  • Bereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 10m
  • Klaar in : 60m
Beoordeel dit recept:

Amlou is een mengsel van Arganolie, amandelen en honing en wordt gezien als een ware delicatesse. Het is niet alleen erg lekker, maar vooral ook gezond. Ideaal voor op toast, broodbeleg of op pannekoeken. Amlou is bovendien snel klaar te maken en is voor langere tijd te bewaren.

Mijn versie van amlou bestaat uit meer ingrediënten.

Ingrediënten

  • 250g Amandelen
  • 250g sesam
  • 250g lijnzaad
  • 1 tl venkel
  • 2 theeglazen arganolie (of olijfolie)
  • 500g honing

Werkwijze

Stap1

Amandelen, sesam en lijnzaad roosteren.

Stap2

Amandelen, sesam, lijnzaad en venkel in de keukenmachine fijn malen. Daarna goed mengen met elkaar.

Stap3

Voeg argan(olijf)olie en honing aan de rest, goed mengen tot dat het een soort past wordt.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.1 / 5)

3.1 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

Reacties (2)

  1. Geplaatst door Touria Chanhih aan 28-05-2015

    Bouteib Chanhih Papa dit is wat je bedoelde toch?

  2. Geplaatst door Touria Chanhih aan 28-05-2015

    Bouteib Chanhih Papa dit is wat je bedoelde toch?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.