Amlou met extra gezonde ingrediënten

2015-05-25
  • Opbrengst : ongeveer 1kg
  • Porties : veel
  • Bereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 10m
  • Klaar in : 60m
Beoordeel dit recept:

Amlou is een mengsel van Arganolie, amandelen en honing en wordt gezien als een ware delicatesse. Het is niet alleen erg lekker, maar vooral ook gezond. Ideaal voor op toast, broodbeleg of op pannekoeken. Amlou is bovendien snel klaar te maken en is voor langere tijd te bewaren.

Mijn versie van amlou bestaat uit meer ingrediënten.

Ingrediënten

  • 250g Amandelen
  • 250g sesam
  • 250g lijnzaad
  • 1 tl venkel
  • 2 theeglazen arganolie (of olijfolie)
  • 500g honing

Werkwijze

Stap1

Amandelen, sesam en lijnzaad roosteren.

Stap2

Amandelen, sesam, lijnzaad en venkel in de keukenmachine fijn malen. Daarna goed mengen met elkaar.

Stap3

Voeg argan(olijf)olie en honing aan de rest, goed mengen tot dat het een soort past wordt.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.1 / 5)

3.1 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Reacties (2)

  1. Geplaatst door Touria Chanhih aan 28-05-2015

    Bouteib Chanhih Papa dit is wat je bedoelde toch?

  2. Geplaatst door Touria Chanhih aan 28-05-2015

    Bouteib Chanhih Papa dit is wat je bedoelde toch?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.