Arabische lamsragoût met rijst en gedroogde abrikozen

2005-10-28
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Arabische lamsragoût. Heerlijke, hartig-zoete Arabische lamsragout met rijst…

Ingrediënten

  • - 500g lamslappen in stukken gesneden
  • - 1 el bloem
  • - zout
  • - paprikapoeder(mild)
  • - 2 uien, gesnipperd
  • - 4 el olie
  • - mespunt kaneel
  • - 250 g gedroogde abrikozen, geweekt
  • - plukje saffraandraadjes
  • - suiker
  • - 1 el oranjebloesemwater of rozenwater
  • - 400g rijst(geen snelkook)
  • - mespunt scherpe paprikapoeder of cayennepeper .

Werkwijze

Stap1

Ga als volgt te werk

1. Haal het vlees door mengsel van bloem, zout en paprikapoeder.

2. Verhit 2 el olie in de braadpan en bak het vlees met het grootste deel van uien in hete olie op zacht vuur aan alle kanten bruin.

3. Stuif de kaneel erover.

4. Maak de saffraandraadjes even aan met lauw warm water en voeg toe aan vlees en laat meefruiten.

5. Giet zoveel warm water bij vlees dat het net onder staat.

6. Laat vlees 1+1/2 - 2 uur, stoven.

7. Voeg dan de geweekte abrikozen, een snufje suiker en het oranjebloesemwater eraan toe en laat nog eens 45 min. stoven.

8. Verhit rest van olie en fruit overgebleven uien hierin goudbruin.

9. Voeg rauwe rijst toe, roer even goed door.

10. Voeg zoveel water toe dat de rijst onder staat en laat deze met paprikapoeder en zout gaar koken.

11. Doe de rijst op een voorverwarmde schaal en serveer daarover lamsgragoût.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.