Citroenduo’s

2009-09-15
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
  • Kooktijd : 35m
Beoordeel dit recept:

Citroenduo’s is een heerlijk recept dat gebaseerd is op citroen. Het is een lekker zacht cakegebak met daarbovenop een heerlijke frisse citroenflanlaag.

Ingrediënten

  • Voor de cakelaag:
  • 125 gram roomboter
  • 40 gram poedersuiker
  • 150 gram bloem
  • Voor de citroenflanlaag
  • 3 eieren
  • 35 gram bloem
  • 130 gram suiker
  • 2 koffielepels geraspte citroenschil
  • 125 ml citroensap

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap2

Beleg een vierkante bakvorm met bakpapier.

Stap3

Mix de zachte roomboter in een kom met het poedersuiker tot een gladde crème. Werk vervolgens de bloem er doorheen.
Schep dat beslag in de bakvorm.

Stap4

Bak de cakelaag ongeveer 15 minuten in de oven lichtbruin.

Stap5

Mix in een kom de eieren, de suiker, de bloem, de geraspte citroenschil en het citroensap tot een samenhangende massa.
Schep de citroenmassa op de nog hete cakelaag in de bakvorm en bak het geheel nog ongeveer 20 minuten.
Het gebak is klaar als het stevig aanvoelt.

Stap6

Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Snijd, als het gebak helemaal is afgekoeld, in blokjes en bestrooi die dik met poedersuiker.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (12)

  1. Geplaatst door martine aan 15-09-2009

    mmmmmmmmm lekker

  2. Geplaatst door nadia12 aan 15-09-2009

    masha allah!!! dat ziet lekker uit. dit ga ik zeker proberen op hoeveel graden doe jij de oven??

  3. Geplaatst door sadiye aan 15-09-2009

    180 graden staat er ook boven 😉

  4. Geplaatst door sjaahida aan 16-09-2009

    ziet er lekker uit en je kan de flanlaag denk ik ook wel vervangen door een mangolaag, ipv citroensap mangosap uit pak gebruiken….

  5. Geplaatst door sadiye aan 16-09-2009

    ja kan wel denk ik

  6. Geplaatst door koken20 aan 17-09-2009

    ejj sadiye heb je echt knap gedaan 🙂
    ik ga het zkkr een keer proberen meschien nog voor het suikerfeest
    groetjes koken20

  7. Geplaatst door sadiye aan 19-09-2009

    ok 😉

  8. Geplaatst door nourwassim aan 29-09-2009

    mmmmmmmm lekker knap gedaan zeg

  9. Geplaatst door Moussie aan 18-10-2009

    heeft iemand dit recept al uitgeprobeerd?

  10. Geplaatst door tasss00 aan 19-10-2009

    ik heb het vandaag geprobeerd maar blijft die nat van binnen

  11. Geplaatst door loebna74 aan 22-03-2012

    hallo moet er geen bakpoeder door heen

    groetjes

  12. Geplaatst door Nadia aan 29-10-2017

    Ik heb deze gemaakt en het was helaas een flop. De flanlaag smaakte ook niet lekker. Alles is in de vuilbak beland.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.