Crostinis met tonijntapenade
2005-10-05- Keuken: Mediteraanse
- Gang:Lunch, Snack, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 6
- Bereidingstijd : 5m
Ingrediënten
- 1 stokbrood
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 bosuitjes
- 1 potje zwarte olijven zonder pit (250 ml)
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 blikjes tonijnstukjes in water (a 80 g)
- 2 ansjovisfilets (blikje a ca. 50 g)
- Materialen:
- - staafmixer of keukenmachine
Werkwijze
Stap1
Grill voorverwarmen. Stokbrood in plakjes snijden. Teentje knoflook uitknijpen, mengen met 2 eetlepels olie en stokbrood ermee besprenkelen.
Stap2
Bosuitjes in ringetjes snijden. Olijven, kappertjes en tonijn laten uitlekken en samen met ansjovis en rest van olie pureren in keukenmachine of met staafmixer.
Stap3
Bosui door tapenade scheppen.
Stap4
Stokbrood onder grill in ca. 2 minuten goudbruin roosteren (= crostini's).
Stap5
Tapenade op smaak brengen met zout en peper. Tapenade serveren op crostini's.
i.p.v. crostini’s kan je marokkaans of Turks brood gebruiken – Foto: AH
Gemiddelde waardering
(4.7 / 5)
3 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Energie
450 kcal -
Koolhydraten
50 g -
Eiwitten
16 g -
Vet
21 g
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 06-10-2005
Dat ziet er lekker uit, zal mijn zwager wel lekker vinden.
Zal ik na de ramadan een keer voor hem maken.
Geplaatst door lella couzina aan 08-06-2008
EN HET IS OOK NOG EENS LEKKER MAKKELIJK
Geplaatst door oemyahya aan 05-03-2009
heb het net gemaakt, smaakte niet lekker!!
Geplaatst door Lalakifech aan 05-04-2009
Ik wil het ook Inchallah gaan proberen.
Maar wat zijn kappertjes?