Basbousa

2015-01-23
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Basbousa, lekker zoet griesmeel gebak voor in de ramadan.

Ingrediënten

  • - 3 limonadeglazen fijne griesmeel
    - 1 limonadeglas grove griesmeel
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - 2 zakjes bakpoeder
    - 3 eetlepels mazhar
    - 1 1/5 glas suiker
    - 250 gr naturel yoghurt
    - 100 gr gemalen amandelen
    - 250 gr gesmolten boter
    Siroop:
    - 2 limonadeglazen suiker
    - 1 1/5 glas water
    - 1 eetlepel citroensap
    - honing
    Decoratie:
    - Hele amandelen

Werkwijze

Stap1

Alle ingrediënten samen mengen. Bedek een bakblik met bakpapier. Je kunt evt. een ronde of rechthoekige bakblik gebruiken. Ik zelf gebruik een ronde. Dan half bakken in de oven. Dus niet goudbruin laten worden.

Daarna de amandelen erop leggen zodat wanneer je de koek snijd elk stukje een amandel heeft. Giet daarna gelijk de helft van de siroop over de koek heen en doe de schaal terug in de oven.

Na het goudbruin bakken van de koek de rest van de siroop er overheen gieten. Voor een mooi zicht kun je de koekjes het beste in ruitjes snijden en dan apart in een papieren koek of cakevormpje leggen.

Veel succes!!!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 46
Beoordeel dit recept

46 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (15)

  1. Geplaatst door sadiye aan 29-08-2009

    hmmmmmmmmmmm

  2. Geplaatst door sadiye aan 29-08-2009

    hoe groot is je limonade glas?

  3. Geplaatst door sadiye aan 29-08-2009

    hoeveel honing moet erin?

  4. Geplaatst door sadiye aan 29-08-2009

    hoelang moet je de syrup laten koken??moet het dik worden?

  5. Geplaatst door sadiye aan 29-08-2009

    hoeveel graden moet het gebakken worden?

  6. Geplaatst door sadiye aan 29-08-2009

    en moet de siroop warm heet of koud eroverheen?

  7. Geplaatst door sadiye aan 29-08-2009

    😀

  8. Geplaatst door koken20 aan 30-08-2009

    lijkt me lekker

  9. Geplaatst door sadiye aan 30-08-2009

    ik ben deze nu aan het maken hij zit in de oven

  10. Geplaatst door sadiye aan 31-08-2009

    ik heb hem gemaakt maar ik vond hem zo droog ik denk dat er meer siroop in moet.

  11. Geplaatst door gerda aan 31-08-2009

    sadiye probeer maar eens de besbousa het recept is van ummadam ik vind die heerlijk

  12. Geplaatst door sadiye aan 31-08-2009

    hoi gerda ik had die andere besbousa ook geprobeerd hij is ook lekker maar persoonlik vind ik deze lekkerder alleen ga ik er volgende x meer siroop opdoen 😀 bedankt

  13. Geplaatst door snia aan 16-09-2009

    eet smaakelijk!!!

  14. Geplaatst door sadiye aan 16-09-2009

    😀

  15. Geplaatst door Oumrayen aan 24-09-2009

    Ik Heb dit ook gemaakt, maar eigenlijk een mix gemaakt van dit recept en de andere besbousa. En het was zzzoooooo lekker dat niemand geloofde dat ik het zelf had gemaakt. Ik heb wel meer siroop gemaakt en wateriger gemaakt als in het recept vermeld. En dan heb ik ook nog eerst de helft van het beslag in het bakblik gedaan en dan een laagje gemalen amandelen en dan de rest van het beslag. heerlijk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.