Champignon koekjes

2009-02-20
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *1 pak margarine of boter(kamertemp)
    *2 eieren
    *1 pakje bakpoeder
    *1 glas suiker of poedersuiker
    *400 gr maismaizena (misirnisasta in de Turkse winkels te koop)
    *bloem
    *2 eetlepels cacao

Werkwijze

Stap1

Verwarm je oven op 170 C. Doe de boter, eieren en de suiker in een kom en mix het goed op totdat het cremig is. Doe er daarna de bakpoeder, maizena en de bloem er bij en maak daarvan een samenhangend deeg.

Pak van het deeg stukjes zo groot als een walnoot en maak er balletjes van en druk er iets op. Doop daarna een dopje van een flesje cola in de cacaopoeder en druk die in de midden van de koekjes.

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven. Bak ze ongeveer in 30 minuten gaar.

De koekjes moeten wel wit blijven!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.8 / 5)

4.8 5 18
Beoordeel dit recept

18 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (19)

  1. Geplaatst door lemya25 aan 21-02-2009

    hi sadiye, hoeveel bloem moet er in, op welk temperatuur moet de oven, en hoe lang bakken?

  2. Geplaatst door hafsoena aan 23-02-2009

    hey sadiye , hoeveel bloem en boter moet je gebruiken ? 1 pak boter maar van hoeveel gram ? x.

  3. Geplaatst door sadiye aan 23-02-2009

    hoi hafsoena,margarine of boter van 250 gram,en over de bloem moet je zelf kijken want je moet er een samenhangend deeg van maken x

  4. Geplaatst door sadiye aan 23-02-2009

    hoi hafsoena,margarine of boter van 250 gram,en over de bloem moet je zelf kijken want je moet er een samenhangend deeg van maken x

  5. Geplaatst door martine aan 24-02-2009

    hoi Sadiye
    kan je me ook vertellen hoeveel suiker je hebt gebruikt?
    Dank je
    Ze zien er echt leuk uit !!

  6. Geplaatst door sadiye aan 25-02-2009

    Ik gebruik 1 waterglas suiker ik weet niet hoeveel gram dat is.Vul gewoon een waterglas met suiker dat is goed.

  7. Geplaatst door hafsoena aan 16-03-2009

    thanx :d
    x.

  8. Geplaatst door hafsoena aan 17-03-2009

    hey , ik heb ze gemaakt en ze zyn me gelukt , precies hetzelfde , men ouders vonden het heerlijk , (en ik zelf dus ook) dus een raad voor iedereen PROBEER HET MAAR !!
    😀
    x bedankt voor de recept sadiye ! xx

  9. Geplaatst door sadiye aan 17-03-2009

    ben blij het te horen 😀 geen dank hafsoena 😉

  10. Geplaatst door waterijs aan 22-03-2009

    zo die koekjes lijken echt op champignons.hahaha

  11. Geplaatst door sadiye aan 22-03-2009

    ja he hahahahaha

  12. Geplaatst door koken20 aan 22-07-2009

    ZIET ER PRACHTIG EN ECHT UIT MSCHALLAH
    ga ze inschallah voor het suikerfeest proberen,als ze iets te donker worden kun je ze meschien ook gewoon in poedersuiker dopen:P
    maar bedankt voor het recept,

  13. Geplaatst door sadiye aan 22-07-2009

    geen dank

  14. Geplaatst door missfaiza aan 07-08-2009

    zien echt prachtig uit, net echte champions, 🙂

  15. Geplaatst door sadiye aan 23-08-2009

    😀

  16. Geplaatst door samya aan 11-09-2009

    Ik ga ze ook maken inchallah

  17. Geplaatst door samya aan 11-09-2009

    Ik ga ze ook maken inchallah

  18. Geplaatst door Chebba Nassira aan 22-11-2009

    Is er een verschil tussen maismaizena en gewoon maizena uit de winkel? of is t hetzelfde?

  19. Geplaatst door sadiye aan 25-08-2010

    ik weet het niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.