Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping

2018-02-04
  • Opbrengst : 18 cm
  • Porties : 8
  • Bereidingstijd : 30m
  • Kooktijd : 50m
  • Klaar in : 2:30 u
Beoordeel dit recept:

Recept voor een heerlijk Cappuccino biscuit met cappuccino boterroom vulling en chocolade topping. Is ook leuk om mee te nemen als je op bezoek gaat.

Ingrediënten

  • Biscuitbeslag:
  • - 5 eieren
  • - 150 gr suiker
  • - 250 zelfrijzend bloem
  • - 1 zakje cappuccino
  • Vulling:
  • - 200 ongezouten boter op kamertemperatuur
  • - 200 gr gesmolten witte chocolade
  • - 400 gr room
  • - 2 pakjes krem santi slagroom( turks winkel)
  • - 1 zakje cappuccino
  • suikerwater:
  • - 50 ml water
  • - 50 gr suiker
  • - 1 theelepel cappuccino
  • Topping:
  • - 150 ml room
  • - 150 gr zwartte chocolade
  • Verder
  • Abrikozenjam

Werkwijze

Stap1

Suikerwater: (voor het vochtig maken van biscuit )
50 ml water, 50 gr suiker en 1 theelepel cappuccino samen 5 min zachtjes koken.

Stap2

Topping:
150 ml room warm maken en daar 150 gr zwartte chocolade bijmengen.

Stap3

Vulling:
Boter fijn kloppen.
Room, krem santi en cappuccino samen stijfkloppen.
Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping - vulling Boter en gesmolten chocolade erbij kloppen, afdekken en 1 uur laten opstijven in koelkast.

Stap4

Biscuitbeslag:
Eieren, suiker en cappuccino 10 min kloppen totdat het dik romig is.
Nu kan je de zelfrijzend bloem aan het biscuitdeeg mengsel toevoegen. Meng dit heel rustig met een spatel, niet met een mixer. Voorkom dat er klonten bloem in het biscuitbeslag mengsel komen, gebruik dus eventueel een zeef als dat nodig is. Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping beslag Doe in bakvorm en bak in voorverwarmde oven eerst op 175 gr 15 min dan verlagen naar 150 gr +/_ 25 a 35 min tot satestok droog uitkomt . Laat 10 min in bakvorm staan haal dan uit vorm en laat afkoelen op rooster. Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping bescuit uit oven

Stap5

Snij de biscuit in 3. Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping bescuit snijden

Stap6

Besprenkel met suikerwater
Besmeer elke laag met abrikoozjam. Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping bescuit Besprenkel met suikerwater

Stap7

Deel vulling in 4. Doe tussen elk laag 1 deel dus 3 lagen en 1 deel smeer je zijkanten rondom af. Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping smeren en vullen Laat 1 uur opstijven in koelkast.

Stap8

Giet bovenop de chocoladetopping en versier naar smaak, ik heb vanboven paar toefjes slagroom gespoten en paar streepjes chocolade ❤ Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.