Kokosmaantjes met chocolade

2015-01-24
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Heerlijke kokosmaantjes, luchtige koekjes met chocolade-uiteinden. Het recept komt oorspronkelijk uit het boek van Nadia Jouhri en kitchenprincess.

Ingrediënten

  • - 250 gr boter
    - 150 gr kokos
    - 200 ml olie
    - 200 gr suiker
    - 2 eieren
    - Ongeveer 850 gr bloem (kan iets meer of minder zijn)
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 zakje bakpoeder
    Garnering:
    - 100 gr suiker
    - 100 gr kokos
    - 200 gr pure chocolade, gesmolten met 1 el olie

Werkwijze

Stap1

Mix de boter, vanillesuiker en suiker goed. Voeg dan de olie en eieren toe. Goed mixen. Dan de kokos erbij en weer goed mixen. Voeg dan het zakje bakpoeder toe en zorg dat het gelijkmatig verdeeld wordt in het mengsel. Dan bloem beetje bij beetje toevoegen en kneden tot een soepel en niet stevig deeg.

Maak bolletjes ter grootte van een walnoot en vorm hier worstjes van. Buig ze een beetje om tot een maantje. Meng kokos en suiker en rol de maantjes hier doorheen.

Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden ongeveer 15-25 minuten (hangt af van de grootte). Ze moeten licht van kleur blijven!

Laat ze afkoelen en dompel dan de uiteinden in de gesmolten chocolade.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 59
Beoordeel dit recept

59 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (41)

  1. Geplaatst door kookgek aan 27-10-2005

    dat boek van nadia jouhri is dat in het nederlands geschreven wordt er vaak over geschreven?
    en je koekjes zien er tbarelallah goed uit kom maar op met het recept.
    groetjes kookgek

  2. Geplaatst door chamch aan 27-10-2005

    leker mm

  3. Geplaatst door ellouisa aan 28-10-2005

    dat boek heb ik in het frans, je hebt hem ook in het Arabisch, maar niet in het Nederlands. Ik ga zo het recept plaatsen

  4. Geplaatst door soulfa aan 28-10-2005

    deze zijn heel lekker, ik geloof dat dit een recept is van kp. ik ga ze morgen maken.

  5. Geplaatst door ellouisa aan 28-10-2005

    het recept is oorspronkelijk uit het boek van nadia Jouhri en Kp heeft het ook een keer geplaatst, klopt. Ze zijn zeker lekker 🙂

  6. Geplaatst door tangia aan 28-10-2005

    deze heb ik vandaag gemaakt.En goed gelukt ook!!Ze zijn heerlijk.

  7. Geplaatst door ellouisa aan 28-10-2005

    ben blij dat te horen tangia!

  8. Geplaatst door chamch aan 29-10-2005

    ik ga ze zo maken insahallah

  9. Geplaatst door ellouisa aan 29-10-2005

    en? hoe zijn ze geworden?

  10. Geplaatst door sofia aan 30-10-2005

    ik heb ze gisteren gemaakt en ze zijn goed gelukt,is een punt waard

  11. Geplaatst door soulfa aan 30-10-2005

    Ik heb ze ook gemaakt. Heerlijke koekjes en makkelijk echt een aanrader.

  12. Geplaatst door amira_van_kozina aan 31-10-2005

    je hebt in je recept 2 keer “voeg dan het zakje bakpoeder toe” terwijl bij de ingredienten maar 1 zakje bakpoeder staat??? snel reageren please ik wil ze morgen maken voor l3ied inscha allah…!!! thanks alvast

  13. Geplaatst door ellouisa aan 01-11-2005

    je hebt gelijk meid, sorry heb het weggehaald.

  14. Geplaatst door elysa aan 02-11-2005

    ja klopt ze zijn erg lekker, je kan ze ook in rondjes maken en dan als ze klaar zijn met chocolade streepjes versieren

  15. Geplaatst door ellouisa aan 02-11-2005

    ja elysa dat is ook een goed idee 🙂

  16. Geplaatst door amira_van_kozina aan 02-11-2005

    He, ik heb ze gisteren gemaakt voor de l3ied en ze zijn gelukt!! Ze zijn heerlijk!!! Alleen heb ik ze nadat ze gebakken en afgekoeld zijn besmeerd met jam en weer door de kokos gerold en dan pas de uiteinden in chocola gedoopt, het is echt lekker op deze manier probeer maar uit…..groetjes tot laterzz

  17. Geplaatst door zahouania81 aan 04-11-2005

    wat voor jam heb je gebruikt Amira?? Jam is nooit zo makkelijk te smeren..heb je het laten smelten????

  18. Geplaatst door ellouisa aan 04-11-2005

    bedankt voor je tip amira van kozina, ik zal het erbij zetten in mn receptenmapje, is leuk voor de volgende keer.

  19. Geplaatst door Bollebuik aan 08-11-2005

    Mijn buurvrouw heeft ze ook gemaakt en heb ze geproefd. Het was héérlijk. Alleen vind ik op deze foto ellouisa dat je ze wat té dik hebt gemaakt, ze horen maanvormig te zijn en niet te dik, toch? Voor de rest zien ze er héérlijk uit !!

  20. Geplaatst door Goegie* aan 17-01-2006

    Ik heb ze ook geprobeert te maken vandaag maar helaas zijn ze niet gelukt.. Ik snap niet wat er fout kan zijn gegaan! De deeg was zo kruimelijk, wel soepel, maar kruimelig, heb van alles bij proberen te doen, zowel meel als olie steeds maar het lukte maar niet..

  21. Geplaatst door ellouisa aan 17-01-2006

    Het deeg hoort ook een beetje kruimelig te zijn, je kan het niet uitrollen. Ik moest ook steeds wat erbij doen en op een gegeven moment dacht ik ja nu kan het niet anders, het moet gewoon zo.

  22. Geplaatst door Goegie* aan 17-01-2006

    Je wil niet weten wat ik heb gedaan, ik was us gisteravond gezig en ik gaf het op omdat ik het gevoel had dat het deeg niet klopte, dus heb ik de deeg in een plastic zakje gedaan en in de koeling gedaan! Maar ik had wel al 1 bakplaat met koekjes in de oven, toen ik die dus zag was ik echt teleurgesteld..Maar dat was denk ik gewoon omdat ze nog heet waren en ze kruimelde..De volgende ochtend, kon ik mijn smaakpuppilen niet geloven 😀 Ze waren verrukelijk..

    Dus…ik pak het zakje en maak ze verder af, ze zijn echt lekker geworden, ik moest ze gewoon laten afkoelen, ongeduld dat ik ben..er is wel 1 MAAR, ze zijn zo krom als ik weet niet wat en misvormd, maar zoals je eerder zei: OEFENING BAART KUNST!

    Pff wat een verhaal he.. hihihi Dankjewel Meid! 🙂

  23. Geplaatst door ellouisa aan 18-01-2006

    hihihi, ongeduldig!! Ik ben zelf ook zo, dan ga ik iets proeven als het warm is en dan denk ik NEE MISLUKT! EN als het dan is afgekoeld zijn ze heerlijk. Hihi ben toch blij dat het verder goed gegaan is meid!! EN zeker oefening baart kunst, bij mij zijn ze ook niet echt supermooie maantjes, ze kunnen dunner. Maargoed.

  24. Geplaatst door Goegie* aan 18-01-2006

    😉

  25. Geplaatst door Elamira aan 21-01-2006

    Deze koekjes zijn heel lekker en heb ze al vaker gemaakt. Mijn nicht heeft ook het boek van Nadia Jouhri en heb diverse recepten gekopieerd waaronder deze. Je pakt een beetje v.h. deeg(soort balletje)en vormt het voorzichtig tot een halve maantje. Hoe vaker je ze maakt hoe beter het lukt, zal je merken. Heerlijke koekjes.

  26. Geplaatst door fatema aan 11-05-2006

    heey meid ik weet nie of je deze bericht te leze krijgt maar wat voor boter? dankejewl

  27. Geplaatst door ellouisa aan 12-05-2006

    gewone margarine of roomboter, zo’n blok weetje wel. Geen bona voor op brood!

  28. Geplaatst door fatema aan 12-05-2006

    dankjewel meid

  29. Geplaatst door asi aan 07-06-2006

    hooi ellouisa.ik heb deze koekej zaterdag geprobeert maar lukt het me niet Kweetniet waarom

  30. Geplaatst door ellouisa aan 08-06-2006

    wat lukte er niet meid?

  31. Geplaatst door gelderse aan 06-08-2006

    Ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk.

    -xx- GLD

  32. Geplaatst door asi aan 12-09-2006

    ze worden groot en breed

  33. Geplaatst door ellouisa aan 13-05-2007

    dan heb je waarschijnlijk te weinig bloem gebruikt of te grote maantjes gemaakt.

  34. Geplaatst door superkok aan 18-12-2007

    ik ga ze nu maken ze zien er erg lekker uit!!

  35. Geplaatst door sadiye aan 18-10-2008

    ik ga deze nu maken ze zien er lekker uit

  36. Geplaatst door sara38 aan 20-10-2008

    ja ik ga ze uit proberen want ik ben gek op cocos

  37. Geplaatst door nan_adu aan 01-11-2008

    Ik heb deze koekjes gemaakt en ze waren echt heeeeeeeeeeeerlijk! En nog niet eens zo moeilijk om te maken ook.

  38. Geplaatst door sadiye aan 01-11-2008

    ik heb deze koekjes gisteren gemaakt ze zijn echt lekker superrrr bedankt voor de recept 😉

  39. Geplaatst door hodhod aan 02-09-2009

    ik ga ze ook broberen inchaalh ik hoop dat ze lekker zijn

  40. Geplaatst door hammoudi aan 30-09-2009

    ik heb ze geprobeert en ze zijn echt lekker en maklijk dank je wel voor de recept

  41. Geplaatst door boukarfi24 aan 21-11-2009

    ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk bedankt voor de recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.