Pastaovenschotel met kip en spinazie recept

2018-01-14
  • Porties : 3 personen
  • Kooktijd : 15m
Beoordeel dit recept:

Het werd weer eens tijd voor een nieuw pastarecept en voor een nieuw ovenschotelrecept. Een combinatie van beiden, dus een pastaovenschotel. Hoewel ik wel graag pasta eet, maak ik tegenwoordig vaak dezelfde saus (die van verse tomaten) waarbij ik dan afwissel met bijv. gehaktballetjes, stukjes kipfilet, gehakt of alleen groenten. Maar eens wat anders is ook fijn, en wat een lekkere combinatie is dit zeg! Simpel ook en snel klaar na een dag werken. Ik gebruikte zelf penne voor dit recept, maar een andere pasta kan ook.

Ingrediënten

  • - 1 kipfilet in reepjes
  • - Zout en zwarte peper
  • - 1/2 tl paprikapoeder
  • - 2 lente uitjes in ringetjes
  • - 1 teentje knoflook
  • - 1 rode puntpaprika in blokjes
  • - 100 gr diepvries spinazie (niet a la crème!)
  • - 2 el Boursin of andere roomkaas met kruiden
  • - 50 ml kokend water
  • - 200 gr penne pasta (of een andere soort)
  • - Vers geraspte kaas
  • - 2 el pijnboompitjes

Werkwijze

Stap1

Bak de kipreepjes met wat zout, peper en het paprikapoeder in de olijfolie rondom bruin. Voeg de knoflook toe en het grootste gedeelte van de lente uitjes (houd wat apart voor de garnering). Ook de paprika erbij en een paar minuten meebakken.

Stap2

Ontdooi de spinazie in een apart pannetje en kook de pasta gaar volgens de verpakking.

Stap3

Meng de spinazie door de kip en voeg de Boursin toe. Laat dit smelten en voeg dan het water toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper (indien nodig). Meng de gekookte pasta erdoor en doe het in een ovenschaal.

Stap4

Strooi er geraspte kaas over en zet voor ongeveer 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Stap5

Bak ondertussen de pijnboompitjes even kort in een koekenpan zonder vet en bestrooi de ovenschotel ermee. Strooi ook de resterende lente-uitjes erover.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.