Lamstajin met groenten

2006-05-17
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 500 gr lamsvlees
    2 uien
    Half bosje peterselie
    Half bosje koriander
    1 teentje knoflook
    2 tl paprikapoeder
    2 tl zwarte peper
    Zout naar smaak
    Mespunt saffraan
    1,5 tl gember
    3 wortels
    1 courgette
    1 struik broccoli
    (of andere groenten zoals sperziebonen, aardappels, doperwtjes etc.)
    Gemengde olie

Werkwijze

Stap1

Verhit olie in de tajin en bak hierin de gesnipperde ui met knoflook. Voeg dan de gehakte peterselie en koriander toe en bak even mee. Dan het vlees erin leggen en bruin bakken aan beide zijden. De kruiden toevoegen en alles mengen. Dan water erbij (een klein glaasje begin ik mee). Breng het aan de kook en zet het dan laag. Laat het 2 uur pruttelen en voeg af en toe water toe als het nodig is. Na 2 uur voeg je de in stukken gesneden wortel toe en die laat je even mee pruttelen. Dan tenslotte nog de broccoliroosjes en courgette erbij doen en dit gaar laten worden. Op smaak brengen met zout en serveren met marokkaans brood en een salade.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 13
Beoordeel dit recept

13 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

Reacties (11)

  1. Geplaatst door nour aan 20-05-2006

    het ziet er lekker uit meid

  2. Geplaatst door kippetje aan 13-09-2006

    Na twee uur kan ik de aardappen er ook bij doen? Of eerder? Ik doe er meestal water in tot het vlee sonderloopt, en dan laa ik het gewoon drinken zeg maar. Maar ji doet het dus anders? J ebegint met een glaasje water en voegt aslleen toe als het zeg maar weer geabsorbeerd is? Wat is het doel daarvan; weinig saus? Laat het me even weten , ben benieuwd!!

  3. Geplaatst door kippetje aan 13-09-2006

    Na twee uur kan ik de aardappen er ook bij doen? Of eerder? Ik doe er meestal water in tot het vlee sonderloopt, en dan laa ik het gewoon drinken zeg maar. Maar ji doet het dus anders? J ebegint met een glaasje water en voegt aslleen toe als het zeg maar weer geabsorbeerd is? Wat is het doel daarvan; weinig saus? Laat het me even weten , ben benieuwd!!

  4. Geplaatst door sihamkleuter aan 13-09-2006

    hoi kippetje, ik kan je wel vertellen ho eik het doe. de saus laat ik inderdaad indkken, du sop het laats heb je een klein laagje ingediktte saus, dat is heerlijk met brood.
    De truc van tajin, is juist zo weinig moeglijk water. zodat het vlees en de groenten de smaak behouden. en de jus van de groeten en vlees, geeft ook veel vocht af. j emoet dus eigenlijk water bijdoen totnet over de helft van het vlees, dus niet helemaal onder. Wel in degaten houden, dat het vocht niet helemaalverdampt is. dus steeds een beetje water bijvoegen. zethet vuur ook op zijn laagst, dan gaat het dsu zachtje sgaarkoken, en verdampt het vocht niet snel.
    succes! hja, de aardappel moet je op het laats bijdoen, het laatste half uurtje zeg maar, wnat aardappellen zijn snel gaar. groenten wat niet snel gaar is, kan je er wel eerder bij doen.

    tajin i shet lekkerst als er zo min ogelijk water bij is gevoegd.

  5. Geplaatst door ellouisa aan 14-09-2006

    idd wat sihamkleuter zegt, je krijgt dan een minder waterige tajin. Ik heb dit van anderen als tip gehad en heb het zo uiteindelijk gedaan. Hier had ik op de foto alsnog te veel water (komt omdat dit mn eerste tajin was die ik maakte hihi), maar nu lukt het perfectos.
    Ik hou niet van veel saus, juist een klein beetje en lekker dik, zodat het niet te waterig met weinig smaak is.
    En idd wortels zijn niet zo snel gaar dus die doe ik als eerst. Dan broccoli (je kan ook andere groenten nemen) en aardappel en op t laatst dingen als courgette want die zijn heel snel gaar.

  6. Geplaatst door Nuray aan 06-10-2006

    kan ik ook in plaats van lam kip gebruiken. Eigenlijk heb ik het antwoord vandaag nodig want er komen vrendinnen van mij bij mij eten.

  7. Geplaatst door sihamkleuter aan 06-10-2006

    tuurlijkkan je ook kip gebruiken, het is nog lekkerder ook (met tajin kan j ealle soorten vlees gebruiken)

  8. Geplaatst door ellouisa aan 06-10-2006

    ja hoor maakt niet uit…

  9. Geplaatst door Ilhame aan 21-08-2007

    Hoe lang moet je de vlees aan beide kanten bakken? Ik ben altijd bang dat het vlees taai blijft!

  10. Geplaatst door Ilhame aan 21-08-2007

    Hoe lang moet je de vlees aan beide kanten bakken? Ik ben altijd bang dat het vlees taai blijft!

  11. Geplaatst door Madame.A_ aan 29-03-2009

    Salamo 3alaikom ellouisa of iemand anders,, ik heb net de tajin gemaakt.! Een beetje vroeg maarjah, de kippen zijn nu ongeveer een half uurtje aan het koken maar de saus is best wel heel erg rood:O en ik heb denk ik een beetje teveel olie in het begin gedaan, weet iemand hoe ik dat moet oplossen? En moet ik nu de worteljes erin doen of nog niet:O

    Graag zo snelmogelijk antwoorden(A)
    Alvast Bedankt Madame.A_

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.