Rgaif – Gebakken lemsemmen a la Iman

2013-06-29
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 500g meel
    - 1tl zout
    - 20g verse gist of 1 zak instant gist
    - 250ml lauw water

Werkwijze

Stap1

Doe de meel in een grote kom en verdeel zout over de meel. Los het gist eerst op in lauw water maak een kuil in de meel en giet de gist erbij. Voeg water toe en kneed het deeg goed 1/2 uur laten rusten. Kneed het deeg opnieuw en verdeel het dan in gelijkvormige bollen, spreid het deeg plat en vouw ze dan in vierkante pakketjes (net zoals je lemsemmen vouwt) laat ze dan weer 15min rusten. Verwarm de olie in de pan druk de rghaif nog rustig in vorm en bak ze dan aan beide kanten goudbruin.

Laat de honing smelten smeer dan met een kwastje wat honing en doe er wat geroosterde en gehakte amandelen bovenop. Bsaha

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.