Stoofvlees a la Ellouisa
2006-06-03- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 1 kilo stoofvlees (rund)
1,5 tl zout
1,5 tl peper
1,5 tl kerrie
1,5 tl paprikapoeder
3 el olie
2 el azijn
2 el ketjap
2 el tomatenketchup
1,5 tl mosterd
1 laurierblaadje
1 ui
Bloem en water tot een papje gemengd
Werkwijze
Stap1
Maak een marinade van alle ingredienten behalve de ui en het laurierblaadje. Doe hier het vlees bij en laat het een nacht marineren (mag ook minder).
Verhit dan boter in een braadpan (het liefst croma dat is het lekkerst, maar gewone boter kan ook). Fruit hierin de ui en doe dan het vlees erbij. Bak het aan beide zijden bruin en doe dan de marinade erin. Water erbij tot het vlees onderstaat en ook het laurierblaadje toevoegen. Laat dit 2 tot 3 uur pruttelen tot het vlees zacht en gaar is.
Bindt tenslotte nog de saus met het papje van water en bloem.
Lekker met gekookte aardappels en groenten of frietjes en salade.
Gemiddelde waardering
(3.6 / 5)
20 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 03-06-2006
Hmmmm, ziet er heerlijk uit.
Is de saus zoet of zuur?
Mijn man houdt niet van zuur….:moe:
Geplaatst door ellouisa aan 04-06-2006
de saus is kruidig en een beetje tomaatachtig, maar niet zuur.
Geplaatst door beens9 aan 21-07-2006
Beste Ellouisa,
Ik heb een nieuwe Tajin gekocht. Moet deze nog een voorbewerking krijgen voordat hij gebruikt kan worden?
Geplaatst door Mela aan 26-08-2006
Het staat nu op het vuur,duimen maar. Ik had wel bijna geen marinade meer over (heb het een nacht in de frigo laten staan) Groetjes