Traditionele Marokkaanse Tajine met kipgehakt in zoete saus

2017-12-23
Beoordeel dit recept:

Het recept van een heerlijke traditionele Marokkaanse tajine met kipgehakt in zoete saus. Iets anders dan tajine met vlees of rudergehakt.

Ingrediënten

  • - Kipgehakt
  • - 1 tl ras el hanout
  • - 1 tl paprikapoeder
  • - Snufje peper
  • - Zout naar smaak
  • - 1 tl vegeta
  • - Halve rode paprika fijn gesneden
  • - 1 kleine ui fijngesneden
  • - 2 el zoete loempiasaus
  • - 1 tomaat in blokjes gesneden

Werkwijze

Stap1

Meng de kruiden met de kip. Doe in een tajine scheutje olijfolie en bak de ui en paprika tot het zacht word. Maak balletjes van kipgehakt en doe het ook in de tajine. Doe er nog 1 tl ras el hanout bij en 150 ml water en laat het op middelmatig vuur pruttelen.

Stap2

Als het gehakt gaar is doe je er loempiasaus bij en laat het nog even verder pruttelen. De saus word iets dikker ervan en krijgt een iets zoete smaak. Op het laatst als de tajine klaar is doe je er olijven bij.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Couscous salade

    Couscous salade voor 6 personen recept

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *