Volkorenteshnift – Ftira – khobz de almaqla

2013-03-25
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 300 gr bloem
    - 300 gr volkorenbloem
    - 10 gr droge gist
    - koffielepel zout
    - eetlepel suiker
    - eetlepel olie
    - 250 ml lauw water
    - 200 ml lauwe melk

Werkwijze

Stap1

Doe eerst je bloem, volkorenbloem, gist en suiker in een kom en giet er de lauwe melk over, begin te kneden met 1 hand... Daarna de olie.....

Giet nu beetje per beetje je lauw water erbij, en als laatst je zout.

Kneed verde met één hand, maak grijpbewegingen, dit moet geen deegbal worden maar meer een iets papperig deeg.

Laat het nu een uurtje rijzen in je oven ( winddicht)

Daarna vorm je met behulp van smida 2 broden.

Je drukt deze plat en laat ze nogmaals rijzen ( 40 min)

Bakken in een pizzapan of maqla.

Bestrijken met wat olie.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.