Zlebia – Chebbakia – Chebbekia – chebakia
2013-03-25- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
-
Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4
- Bereidingstijd : 60m
Ingrediënten
- - 400 gr bloem
- koffielepel droge gist
- 1 ei
- snufje zout
- ongeveer 250 ml lauw water
Werkwijze
Stap1
En om de chebakia in te dompelen gebruik ik honing ipv siroop..........
Alles mengen tot een vloeibaar beslag en daarna een uurtje laten rijzen op een warme plek.
Daarna je olie opwarmen en een flesje vullen ( bv een leeg afwasmiddelflesje) en zodra het vuur heet is spuit je het deeg in de olie, ik doe meestal een rondje en daar nog wat zigzag in ( ) zodra dat het gebakken is eruit halen en in de warme honing dompelen.
Laten uitlekken en voila
Gemiddelde waardering
(3.6 / 5)
9 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend