Zlebia – Chebbakia – Chebbekia – chebakia

2013-03-25
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 400 gr bloem
    - koffielepel droge gist
    - 1 ei
    - snufje zout
    - ongeveer 250 ml lauw water

Werkwijze

Stap1

En om de chebakia in te dompelen gebruik ik honing ipv siroop..........

Alles mengen tot een vloeibaar beslag en daarna een uurtje laten rijzen op een warme plek.

Daarna je olie opwarmen en een flesje vullen ( bv een leeg afwasmiddelflesje) en zodra het vuur heet is spuit je het deeg in de olie, ik doe meestal een rondje en daar nog wat zigzag in ( ) zodra dat het gebakken is eruit halen en in de warme honing dompelen.

Laten uitlekken en voila

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.