Ingelegde citroenen

2015-01-16
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m

Ingrediënten

  • - 20 à 24 kleine citroenen met dunne schil
    - 30 à 45 grof pekelzout

Werkwijze

Stap1

Snij elke citroen in vieren, maar niet helemaal door zodat de schijfjes nog aan één kant aan elkaar zitten.

Strooi wat zout op de bodem van een grote aardewerken pot en op de citroenen en stapel die zo in de pot dat ze goed geplet zijn en bijna helemaal in hun sap liggen. Als er niet genoeg sap is, kun je 2 á 4 citroenen extra uitpersen, en dat extra sap in de pot doen.

Dek af met een deksel of een bord en laat trekken op een koel plekje.

Roer na 4 dagen door de citroenen en dek ze nu eerst af met dubbel of driedubbel gevouwen plastic folie (goed aandrukken) en daarna met het deksel. Laat zo nog een maand staan. Spoel de citroenpartjes even af onder de koude kraan voor je ze gebruikt in gerechten.

Tip: Leg de citroenen bij voorkeur in de winter in, dan zijn ze op hun sappigst

Deel dit recept met anderen
Recept categorie: , Tags:, , Ingrediënten: , ,
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Gerolde en gevulde msemmen recept

    Marokkaanse gerolde en gevulde msemmen – rghayef recept

  • Geroosterde paprika

    Geroosterde paprika

  • Traditionele Marokkaanse couscous met groenten en kip

    Traditionele Marokkaanse couscous met groenten en kip

  • Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

    Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

  • Zelfgemaakte pitabroodjes zo lekker zelfs zonder vulling te eten - video

    Zelfgemaakte pitabroodjes zo lekker zelfs zonder vulling te eten – video

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door chamch aan 26-10-2005

    wat is pekel zout, hezelfde als gewoon tafel zout

  2. Geplaatst door Samyrah aan 26-10-2005

    Neen geen tafelzout dat is te fijn, pekelzout is iets dikker van structuur.

  3. Geplaatst door ellouisa aan 26-10-2005

    Hey deze komt uit zo’n klein kookboekje: Marokkaans koken. Van Anne Wilson, toch? Tenminste bij mij staat er precies dezelfde foto in.

  4. Geplaatst door Samyrah aan 26-10-2005

    zou het niet weten, deze foto komt van het internet, mijn digitaaltje is stuk.

  5. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 26-10-2005

    ik gebruik gewone zout, lukt net zo goed.

  6. Geplaatst door karima aan 31-12-2005

    ff vraagje. wat moet je dan met die citroenen doen serveren bij iets of gewoon opeten??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *