Dorade uit oven

2012-04-27
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1 mooie grote schoongemaakte dorade van 500 gram
    - 1 kilo geschilde, vastkokende aardappelen in plakjes
    - 500 gram geschrapte wortel, in stukjes gesneden;
    - 1 gesneden ui;
    - 1 grote vleestomaat, in plakjes;
    - 1/2 citroen in plakjes;
    - groene olijven;
    Marinade, gemaakt van:
    - 75 ml. olijfolie,
    - 3 tenen knoflook,
    - 4 takjes verse koriander,
    - 2 dessertlepels
    - paprikapoeder,
    2 dessertlepels komijnpoeder,
    1 dessertlepel zwarte peper,
    - zout naar smaak
    - het sap van 1/2 citroen.
    * Vermeng de ingrediënten voor de marinade met elkaar in een keukenmachine..

Werkwijze

Stap1

Smeer de dorade van binnen en van buiten goed in met een deel van de marinade en laat twee uur marineren in de koelkast.

Vermeng de aardappelplakjes, de stukjes wortel, de plakjes ui en tomaat met elkaar en vermeng dat alles met de rest van de marinade.

Gebruik de nog niet afgespoelde beker of de schaal waar de marinade in is bereid en doe daar 100 ml. water in.

Giet dat water met de marinaderestanten in een ovenschotel- of schaal. (of een tajine natuurlijk).

Schik alle in de gemarineerde ingrediënten in deze volgorde in de schaal:

- eerst de uien, de wortelstukjes, de dorade in het midden en die vervolgens bedekken met de tomaatplakjes, de plakjes citroen.

De aardappelplakjes rondom de dorade leggen en versieren met de groene olijven.

Verdeel de evt. overgebleven marinade over het gerecht.

Zet de schaal 2 uur in een voorverwarmde oven op 225 graden.

Bedek zo nodig de vis met alu folie op de helft van de baktijd om aanbranden te voorkomen.

Dien kokend heet op met Marokkaans brood en evt. een klein bordje zout/komijnpoeder er bij.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.