Amandelgazellehoorntjes met sesam

2011-02-03
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Dit heb je nodig:
    500 gram fijngemalen amandelen;
    250 gram suiker;
    50 ml. oranjebloesemwater;
    30 gram zachte roomboter;
    1/2 dessertlepel kaneelpoeder.
    Extra:
    1 eiwit;
    125 gram sesamzaadjes.

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 200 graden.

Vermeng alle ingredi�nten tot een soepele amandelspijs en vorm daar rolletjes van 4-5 cm van.
Besmeer elk rolletje met een kwastje met losgeklopt eiwit en rol ze door de sesamzaadjes.
Vorm elk rolletje tot een gebogen hoorntje.

Leg de hoorntjes op een met bakpapier belegde bakplaat.
Bak de hoorntjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Niet al te moeilijk te maken overheerlijk koekje….

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Ja
  • Dieet

    Ja
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door koken20 aan 04-02-2011

    waar is foto 2 ??

  2. Geplaatst door sadiye aan 04-02-2011

    hoi amber hoe smaken deze koekjes zijn ze hard of zacht?

  3. Geplaatst door amber20 aan 05-02-2011

    Sorry koken20; geen foto2; de hoorntjes moeten worden gevormd zoals ze er op de foto uitzien.

    @Sadiye;
    Deze koekjes zijn halfzacht…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.