Wentelteefjes
2015-01-24- Keuken: Nederlandse
- Gang:Lunch
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 6
- Bereidingstijd : 5m
Wentelteefjes, verloren of gewonnen brood, arme ridders, klakkaards, klakoars of gebakken bokes is een zoet broodgerecht. Het is populair als ontbijt in grote delen van Europa en Noord-Amerika.
Ingrediënten
- - 3 witte boterhammen (oud of vers)
- - 1 ei
- - 200 ml melk
- - 2 el suiker
- - Snufje kaneel
- Garneren:
- - Kaneel
- - suiker
Werkwijze
Stap1
Klop ei en melk met een garde los. Voeg de suiker toe en een snufje kaneel. Goed kloppen en de boterhammen door de helft snijden.
Boter verhitten in een koekenpan en de boterham halfjes een voor een in het eimengsel dopen. Even omdraaien en in laten trekken. Dan goudbruin bakken in de koekenpan. Let op, niet te hard, want dan blijft de binnenkant helemaal rauw.
Bestrooien met suiker en kaneel en smullen maar!!
Zo makkelijk en zo lekker 😀
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
16 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Cholesterol
116 mg -
Natrium
479 mg -
Kalium
134 mg -
Energie
229 Kcal -
Vet
11 g -
Eiwitten
8 g -
Carbohydraten
25 g
Geplaatst door Rzinia aan 28-10-2005
oooo please sneeeeeeeeeeel ik zoek er al zo lang naar!!
Geplaatst door ellouisa aan 28-10-2005
alsjeblieft hij staat er 🙂
Geplaatst door Rzinia aan 28-10-2005
thankssssssssss jij hebt echt leuke recepten
Geplaatst door ellouisa aan 28-10-2005
graag gedaan meid 🙂 jij ook bedankt!
Geplaatst door Rzinia aan 31-10-2005
dit word mijn ontbijt in shor 😀
Geplaatst door ellouisa aan 01-11-2005
🙂
Geplaatst door dounya3 aan 21-11-2005
Heerlijk, mn dochtertje vind het zooo lekker!!
Geplaatst door prinses nisrin aan 05-12-2005
wat een heerlijke recept!!! ik wil hem heel graag maken! maar ik heb een vraagje: moet je die boterham stukjes helemaal in het ei/ melk mengsel dopen? of alleen de helft??
liefs nisrin.
Geplaatst door ellouisa aan 06-12-2005
helemaal, dus lekker omdraaien zodat het brood helemaal onder zit 😀
Geplaatst door prinses nisrin aan 06-12-2005
dank je schat!!!
Geplaatst door oem Yahya aan 11-01-2006
Mijn kleine meisje vond het heerlijk, dus ga ik zeker vaker maken. bedankt
Geplaatst door ellouisa aan 12-01-2006
Ben blij dat te horen oem yahya!!
Geplaatst door gelderse aan 08-08-2006
Ik doe dit ook altijd met marokkaanse brood.Maar i.p.v kaneel en suiker doe ik peper en zout. Super lekker met marokkaanse thee.(en zo gooien we het oude brood ook niet weg)
-xx- GLD
Geplaatst door nazima aan 17-05-2007
ik neem dat je ze in olie of in boter bakt?
Geplaatst door sjaahida aan 18-05-2007
je bakt ze in de boter
Geplaatst door Samira82 aan 19-05-2007
Ik in zonnebloemolie. Is weer iets gezonder. Gewone pannekoeken bak in ook in zonnebloemolie 🙂