Amandelringen
2005-10-31- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- Dit heb je nodig:
1 kilo bloem;
500 gram zachte boter;
200 gram witte, gehakte amandelen;
500 gram poedersuiker.
Werkwijze
Stap1
Zo maak je het:
Vermeng de bloem, de boter en de poedersuiker goed met elkaar in een grote kom. Mix het mengsel 2 minuten met een mixer.
Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius.
Verdeel het deeg in stukken ter grootte van een ei en maak van elk stuk deeg een middelgrote ring; maak die enigszins plat en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrooi de ringen met de gehakte amandelen en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 15 minuten. Laat ze niet té bruin worden.
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
6 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Marisah aan 31-10-2005
ik ga ze zoo proberen, lijkt me makkelijk en ziet er toch leuk uit!
Geplaatst door Marisah aan 31-10-2005
ps moet er helemaal geen bakpoeder ofzo in?
Geplaatst door IngridSaida aan 31-10-2005
Nee hoor, bakpoeder hoeft niet…
Geplaatst door Marisah aan 31-10-2005
oh ok…
Geplaatst door Marisah aan 31-10-2005
het mislukt!
Het deeg is meer kruimelspul, geen deeg waar ik iets mee kan, wat nu?
Geplaatst door sihamkleuter aan 31-10-2005
misschien te veel bloem gebruikt.
Kan je het bniet vloeibaarder maken door iets meer boter of olie toe te voegen?
Geplaatst door Marisah aan 31-10-2005
heb heel precies gewogen. kan ik proberen jah, met olie… ga ik zo doen…
Geplaatst door Marisah aan 31-10-2005
ik heb er olie bij gedaan en toen werd het wel een soort deeg, maar om eerlijk te zijn… het is niet echt lekker, heel saai/ smakeloos.. dus sorry ingridsaida!
Geplaatst door Anem aan 20-11-2005
dienen die amandelen alleen voor versiering en niet voor de vulling.
graag antwoord.