Appelcake
2013-02-23- Keuken: Nederlandse
- Gang:Dessert, Ontbijt, Snack
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 45m
Ingrediënten
- - 4 eieren
- 150 gr suiker
- 4 vanillesuiker
- 2 potjes natuuryoghurt 2X 125 gr
- 150 ml olie
- 1 bakpoeder
- ongeveer 200 gr bloem ( tot je een mooi cake beslag krijgt)
- 3 appelen
Werkwijze
Stap1
Eieren opkloppen met de suiker en vanillesuiker, daarna de olie toevoegen en hierna de yoghurt. 3 min mixen.
Meng de bloem met de bakpoeder en voeg deze toe. Terug 3 min mixen.
In een ingevette bakvorm gieten en de appelschijfjes erop schikken.
Bakken gedurende 35 min op 180 graden voorverwarmd.
Na het bakken bestrijken met warme abrikozenjam.
Gemiddelde waardering
(3.5 / 5)
13 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Christiaan aan 31-12-2018
Ik ga dit recept zometeen uitproberen.
Wat me meteen opvalt is dat de beschrijving niet erg exact is.
Halverwege zijn er opeens appelschijfjes. Hoe de appels ondertussen in schijfjes verandert zijn kan ik me voorstellen. Maar het staat nergens.
En aan het einde is er opeens abrikozenjam. Die staat niet bij de ingrediënten..
Nou ja, gelukkig heb ik het gelezen dus kan ik zo misverstanden voorkomen.
Hoewel.. nu heb ik dus geen abrikozenjam.