Appelcake

2013-02-23
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 4 eieren
    - 150 gr suiker
    - 4 vanillesuiker
    - 2 potjes natuuryoghurt 2X 125 gr
    - 150 ml olie
    - 1 bakpoeder
    - ongeveer 200 gr bloem ( tot je een mooi cake beslag krijgt)
    - 3 appelen

Werkwijze

Stap1

Eieren opkloppen met de suiker en vanillesuiker, daarna de olie toevoegen en hierna de yoghurt. 3 min mixen.

Meng de bloem met de bakpoeder en voeg deze toe. Terug 3 min mixen.

In een ingevette bakvorm gieten en de appelschijfjes erop schikken.

Bakken gedurende 35 min op 180 graden voorverwarmd.

Na het bakken bestrijken met warme abrikozenjam.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 13
Beoordeel dit recept

13 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

  • Chocolade paastaart

    Chocolade paastaart

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Christiaan aan 31-12-2018

    Ik ga dit recept zometeen uitproberen.
    Wat me meteen opvalt is dat de beschrijving niet erg exact is.
    Halverwege zijn er opeens appelschijfjes. Hoe de appels ondertussen in schijfjes verandert zijn kan ik me voorstellen. Maar het staat nergens.
    En aan het einde is er opeens abrikozenjam. Die staat niet bij de ingrediënten..
    Nou ja, gelukkig heb ik het gelezen dus kan ik zo misverstanden voorkomen.
    Hoewel.. nu heb ik dus geen abrikozenjam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.