Baghrir – Boghrir – Pannenkoekjes

2011-08-28
  • Opbrengst : 10 stuks
  • Bereidingstijd : 15m
Beoordeel dit recept:

Marokkaanse pannenkoekjes (baghrir), ze waren weer lekker vooral met een vleugje honing erop.

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
    - 200 gram smied / Smida / Griesmeel
    - 1 zakje bakpoeder
    - 1 koffielepeltje zout
    - 2 koffielepeltje gist(korreltjes)
    - 800 ml lauw water

Werkwijze

Stap1

Dit alles mengen en 40 minuten laten rijzen. De koekenpan bij iedere beurt onder de koude kraan houden om af te laten koelen. En de gist voordat je deze toevoegt eerst apart met een klein beetje water mengen.

Ik gebruik het volgende voor ongeveer 10 a 11 stuks voor het formaat van de foto’s die ik heb geplaats. Mocht je dus meer willen maken dan moet je uiteraard het dubbelen nemen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.