Baghrir – Boghrir – Pannenkoekjes
2011-08-28- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Bijgerecht, Dessert, Lunch, Ontbijt
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 10 stuks
- Bereidingstijd : 15m
Marokkaanse pannenkoekjes (baghrir), ze waren weer lekker vooral met een vleugje honing erop.
Ingrediënten
- 400 gram bloem
- 200 gram smied / Smida / Griesmeel
- 1 zakje bakpoeder
- 1 koffielepeltje zout
- 2 koffielepeltje gist(korreltjes)
- 800 ml lauw water
Werkwijze
Stap1
Dit alles mengen en 40 minuten laten rijzen. De koekenpan bij iedere beurt onder de koude kraan houden om af te laten koelen. En de gist voordat je deze toevoegt eerst apart met een klein beetje water mengen.
Ik gebruik het volgende voor ongeveer 10 a 11 stuks voor het formaat van de foto’s die ik heb geplaats. Mocht je dus meer willen maken dan moet je uiteraard het dubbelen nemen.
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
1 keer beoordeeld