Marokkaans filotaartje (tonijn en ei)

2005-10-28
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • * 6 vellen filodeeg
    * 30 gram boter, gesmolten
    * 1 kleine ui, fijngesnipperd
    * 200 gram tonijn in olie uit blik, uitgelekt
    * 6 zwarte olijven, zonder pit, fijngehakt
    * 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
    * 2 eieren.
    Hulpmiddelen: mengkom, bakplaat.

Werkwijze

Stap1

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 C (stand 6-7). Snijd de deegvellen in de breedte doormidden. Bestrijk 4 velletjes met boter en leg ze op elkaar. Dek de rest af met een vochtige theedoek. Meng de ui, tonijn, olijven en peterselie in een kom en schep de helft hiervan op één kant van het beboterde deeg, laat een randje deeg over. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en breek hierin een ei, het moet heel blijven. Voeg zout en versgemalen peper toe. Bestrijk nog 2 deegvelletjes met boter en leg ze bovenop de tonijn met ei. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg dan stevig op, maar zorg dat het ei heel blijft.

Bereidingswijze:
Leg de rol op een licht ingevette bakplaat en bestrijk hem met boter. Maak op dezelfde wijze nog een rol met de rest van het deeg, de vulling en het ei. Bak de rollen 15 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin is. Na 15 minuten is de eierdooier nog zacht, als je liever hebt dat de eierdooier hard is, laat je het iets langer in de oven..

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (10)

  1. Geplaatst door Bollebuik aan 11-11-2005

    Deze heb ik eens een paar maanden terug uitgeprobeerd, de moeite waard!!

  2. Geplaatst door ellouisa aan 11-11-2005

    zien er lekker uit!

  3. Geplaatst door prinses nisrin aan 12-12-2005

    lekker zeg!

  4. Geplaatst door awe aan 08-08-2006

    hey, ik zou dit recept graag vergetarisch willen maken. Heb je een tip om de tonijn te vervangen voor iets anders?
    Alvast bedankt, liefs

  5. Geplaatst door awe aan 08-08-2006

    hey, ik zou dit recept graag vergetarisch willen maken. Heb je een tip om de tonijn te vervangen voor iets anders?
    Alvast bedankt, liefs

  6. Geplaatst door zilla aan 04-09-2006

    MMMM, dat ziet er goed uit! Ga ik binnnenkort uitproberen.

  7. Geplaatst door Mvr.Tajina aan 14-10-2006

    Ze zien er echt lekker uit zeg .
    hmmm ….

    Die ga ik ckr uitprOberen 😉

    x.

  8. Geplaatst door samya aan 21-10-2006

    zien er lekker uit maar is dit recept maar voor 2 porties?

  9. Geplaatst door Faarr. aan 25-08-2008

    Ik had een vraagje..
    Hoe komt het dat het deeg breekt als ik ‘m snijd?

    Heb je tips voor mij?

    Alvast bedankt!

    Kusje

  10. Geplaatst door troep aan 16-09-2009

    besmeer de deeg met boter dan droogt ie niet uit,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.