Basbousa met glazuur

2009-10-27
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Dit is mijn eigen recept voor basbousa. Ik heb ookal anderen zien staan maar, ik dacht laat ik die van mij ook maar toevoegen kijken hoe deze bevalt bij men.

Ingrediënten

  • - Longdrinkglas: 1 Glas griesmeel (fijn),
  • - 2 glazen meel,
  • - 1 glas yoghurt,
  • - 1 glas olie,
  • - 1 glas suiker,
  • - 2x bakpoeder zakjes,
  • - 1 zakje vanillesuiker,
  • - 1 ei,
  • - mazhar 2 a 3 druppels (oranjebloesemwater te koop bij Marokkaanse winkels,
  • - stukjes walnoot.
  • Glazuur:
  • - 2 glazen suiker,
  • - 1 glas water,
  • - 2 x theelepel honing.

Werkwijze

Stap1

alles in grote kom mengen. Dan in een ovenschaal (daar doe ik het altijd in) bakken op 130°. als de basbousa mooie goudbruin is aan de bovenkant en als je een mes insteekt en niets kleeft eraan dan is die klaar.

Glazuur: alles samen mengen in een pannetje totdat de suiker helmaal is opgelost.

De basbousa laten afkoelen en dan de glazuur er overheen gieten.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (5)

  1. Geplaatst door Azzouzi aan 02-11-2009

    Wat voor glas gebruik je?

  2. Geplaatst door maroccia aan 02-11-2009

    ik heb bij de ingrediente neergezet Longdrinkglas

  3. Geplaatst door ibtitar aan 12-05-2010

    he azzouzi, zo heet ik ook van mijn achternaam. Waar kom je vandaan?

  4. Geplaatst door amchichi aan 28-08-2010

    waar kom je vandaan ik ben ook azouz

  5. Geplaatst door Azzouzi aan 19-09-2010

    Ik kom uit Casablaca, en jij?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.