Chocolade-koffiekoekjes

2013-09-25
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Dit heb je nodig:
    - 125 gram roomboter;
    - 100 gram poedersuiker;
    - 1 eigeel;
    - 200 gram bloem;
    - 20 gram oploskoffie;
    - vanille;
    - chocoladepasta;
    - pure chocolade.

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Mix de roomboter in een kom samen met de poedersuiker tot een romige massa.
Mix er het eigeel, de vanille en de oploskoffie doorheen.
Mix er dan beetje bij beetje de bloem doorheen (het moet een plakkerig deeg worden).
Doe het deeg in een spuitzak met een grote opening en spuit "dotten" van het deeg op een met bakpapier belegde bakplaat.
Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden.

Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Besmeer de onderkant van 1 koekje met wat chocoladepaste en plak een ander koekje daar op.
Smelt wat pure chocolade au bain marie of in de magnetron.
Doe dat in een klein puntzakje en versier de koekjes met de gesmolten chocolade.
Bestrooi op het laatst met wat poedersuiker.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door bint abdullah aan 30-04-2014

    Er moet wel bij gezegd worden dat het handig is om de koffie eerst op te lossen, bijvoorbeeld in de vanille. Ook wordt er niet gezegd hoeveel vanille er gebruikt moet worden. Overigens is 20 gram koffie niet te veel voor deze hoeveelheid deeg?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.