Citroen amandelkoekjes

2014-10-01
  • Opbrengst : 30 stuks
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - handje gebakken en gehakte amandelen
    - 200 gr zachte boter
    - 2 eieren
    - half zakje bakpoeder
    - rasp van sinaasappelschil of citroen
    - scheut mazhar  (oranjebloesemwater)
    - meel tot je goede deeg hebt
    - 150 gr gemalen suiker
    Decoratie:
    - chocolade reep
    - gehakte amandelen

Werkwijze

Stap1

De eieren met de boter en suiker goed mengen dan de mazhar erbij de rasp en de amandelen en dan beetje voor beetje de meel tot je een soepel deeg hebt. Dan maak je staafjes en doe je met pincetje versieren afbakken op 160 gr en zo'n 15 minuten.

Als ze klaar zijn in gesmolten choco dompelen en in de gehakte amandelen en hard laten worden. Evetueel voor de sier wat poedersuiker erboven strooien. 

Heb het recept gehalveerd en kreeg er ongeveer 30 stuks uit. 

 

Tip: staafjes niet te groot maken want ze zetten wat uit in de oven .

( met dank aan ceuta )

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.