Clafoutis van peren en frambozen

2018-01-24
  • Kooktijd : 40m
Beoordeel dit recept:

Clafoutis van peren en frambozen. een heerlijke Franse gebak dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt gemaakt met kersen, die worden overgoten met een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Sommige varianten bevatten ook gesmolten boter, room of andere soort fruit.

Ingrediënten

  • - 4 zachte peren
  • - Frambozen
  • - 4 eieren
  • - 125 g kristalsuiker
  • - 125 ml room
  • - 125 g bloem
  • - Bakpapier

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in blokjes of julienne van ongeveer een centimeter.

Stap2

Klop de eieren met de suiker luchtig in een kom. Roer de room erdoor, zeef de bloem en spatel hem er voorzichtig onder tot je een homogeen beslag krijgt. Neem een ronde taartvorm en bestrijk hem met wat boter en bloem, ik heb bakpapier gebruikt, Schik de peren op de bodem en overgiet ze met het beslag, frambozen erop.

Stap3

Bak de taart ongeveer 40 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven, verwijder de vorm en laat afkoelen op een rooster. Snijd de taart in punten en serveer ze op dessertbordjes.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

  • Chocolade paastaart

    Chocolade paastaart

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.