Gebakken sardines gevuld met spinazie

2011-02-28
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Dit heb je nodig:
    1 kilo sardines;
    5 eetlepels gehakte spinazie;
    3 eetlepels gemengde gehakte verse koriander en platte peterselie;
    1 koffielepel paprikapoeder;
    1 koffielepel komijnpoeder;
    1/2 koffielepel zwarte peper;
    zout naar smaak'
    3 fijngehakte teentjes knoflook;
    2 eetlepels olijfolie;
    het sap van 1 citroen;
    bloem.

Werkwijze

Stap1

Verwijder de koppen en ingewanden van de sardines en was ze goed. Maak de charmoulavulling: vermeng de gehakte verse koriander/platte peterselie met de specerijen, de olijfolie, het citroensap, de fijngehakte knoflooktenen en de gehakte spinazie.

Leg één opengeklapte sardine met de rugzijde naar beneden plat neer en schep er een lepel van de charmoulavulling op. Leg daarbovenop een opengeklapte sardine met de rugzijde naar boven en druk een beetje aan zodat er een "pakketje" ontstaat.

Haal de gevulde sardines aan beide zijden door de bloem en bak ze bruin en krokant in hete zonnebloemolie. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Dien op met daarbij Marokkaans brood en diverse salades.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.8 / 5)

4.8 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.