Gepofte knoflookaardappels met kip masala

2009-09-19
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingredienten kip masala:
    Kerriepoeder
    Hindoestaanse masala
    Zout
    Peper
    Water
    Beetje zonnebloemolie voor de kipfilet in te bakken
    Uienpoeder
    Knoflookpoeder
    Fijngesnipperd uitje
    Gele paprika (Had dit op dit moment niet in huis, je kan er ook sperziebonen of Kousenband doorheen doen)
    Ingredienten Knoflookaardappels:
    Knoflookboter (Of echte boter met wat knoflookpoeder en een beetje uienpoeder)
    Friese Aardappels (Vind deze z?? lekker )
    Zout
    Peper

Werkwijze

Stap1

Bereidingswijze Kip masala:
Bak de kipfilet met wat zonnebloem olie en Hindoestaanse masala in de pan als deze gaar zijn voeg er dan een fijngesnipperd uitje en de fijngesneden gele paprika bij de rest van de kruiden doe je op gevoel en op smaak (Gewoon tussendoor proeven en dan proef je precies wat er nog mist) Voeg er ook nog wat water bij voor een lekker sausje..

Bereidingswijze knoflook aardappels:
Maak de aardappelen op de juiste manier schoon, snij ze dan in (Niet helemaal want de de stukjes moeten nog wel aan elkaar vast zitten) Doe er dan met een boterhammenmes knoflookboter (Of echte boter met knoflookpoeder en een beetje uienpoeder) tussen, hier vind je vanzelf een handigheidje in. Doe er dan nog wat zout en peper, naar smaak overheen en verpak ze dan in aluminium folie (Ieder apart) en bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden voor +/- 60 minuten. Ik eet hier altijd heel graag knoflooksaus bij

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.