Gestoomd lamsvlees met aardappelen

2013-06-25
  • Porties : 7
  • Bereidingstijd : 15:05 u
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1/2 kilo lamsvlees:
  • de marinade
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 koffielepels smen (ranzige boter) of gezouten roomboter
  • peper en zout naar smaak
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • 1/2 koffielepel kaneelpoeder
  • 1/2 koffielepel komijnpoeder
  • een beetje nootmuskaat
  • 1 fijngehakte ui
  • 2 fijngehakte tenen knoflook
  • 1/2 fijngehakt bosje platte peterselie
  • 1/2 fijngehakt bosje verse koriander
  • 1 kilo kleine, geschilde aardappeltjes
  • Hulpmiddelen: 
  • Mes
  • lepel
  • couscouspan

Werkwijze

Stap1

Meng alle ingrediënten voor de marinade.

Vul het onderste deel van de couscouspan voor de helft
met water en breng aan de kook.
Vermeng de geschilde aardappeltjes met een kwart van
de marinade en leg ze op de bodem van het bovenste deel
(keskes) van de couscouspan.
Vermeng het in grove stukken gesneden lamsvlees met de
rest van de marinade en leg dat bovenop de aardappeltjes.

Leg een deksel op de pan en laat ongeveer 2 uur stomen.
Vul water bij als er niet genoeg kokend water meer in de
pan zit.

Het vlees is klaar als het helemaal zacht is.

Schep het vlees in het midden van een mooie schaal en
schik de aardappeltjes daar omheen

Zet er een schaaltje zout en komijnpoeder bij

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.