Gevulde zoete paprika met kip en rijst

2012-10-15
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Zoete paprikas
    kipfile
    1ui
    1 courgette
    2tomaten
    rijst

Werkwijze

Stap1

Marineer de kip de avond van tevoren met kipkruiden peper paprikapoeder komijn zout knoflook en heel klein beetje saffraan.

Leg de paprikas in een grote pan met water en laat ze koken totdat ze zachter zijn en een beetje van kleur zijn veranderd.(30/45 min)

ondertussen snij je de courgette en de ui en de tomaat En bakt ze in de olie, als ze halfgaar zijn doe je de kip erbij en laat het koken tot het gaar is. 

haal de paprikas eruit snij met een mes een snee van begin tot eind in ht midden en laat ze afkoelen.(let op er kan warm water uit komen)

Als de paprikas zijn afgekoelt maak je de binnenkant schoon door de slierten en pitten eruit te trekken. Leg de kip in de paprika en zet ht ong 15/20min in de oven.

ondertussen maak je de rijst gewoon op de nederlandse manier in een pan met water zout of olie laten koken tot het gaar is.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.