Gezonde gegrilde kip gegarneerd met gesmolten mozzarella

2018-01-25
  • Opbrengst : 4
  • Kooktijd : 8m
Beoordeel dit recept:

Makkelijke gezonde gegrilde kip margherita gegarneerd met gesmolten mozzarella, pesto, en tomaten basilicum.

Ingrediënten

  • - 4 stuks kipfilet, pletten tot ongeveer 2,5 cm dikte
  • - Zout & zwarte peper naar smaak
  • - 2 el olijfolie
  • - 1 tl knoflookpoeder
  • - 1 tl Italiaanse kruiden of ½ tl gedroogde oregano, ¼ tl gedroogde basilicum en ¼ tl gedroogde tijm
  • - 4 stuks mozzarella
  • - 75 gram pesto
  • - 150 gram cherry tomaten, gesneden door de helft
  • - 1 el citroensap
  • - 1 handvol basilicum fijn snijden

Werkwijze

Stap1

Stop in een grote kom de kipfilet, voeg vervolgens zout, peper, olijfolie, knoflookpoeder en Italiaans kruiden toe en meng dit goed door.

Stap2

Grill de kipfilet aan beide kanten voor ongeveer 6-8 minuten op een middelhoge vuur. Vervolgens plaats je op elke kipfilet een stuk mozzarella. Dit laat je ongeveer een minuut of twee koken totdat de mozzarella gesmolten is.

Stap3

Meng de cherry tomaatjes, citroensap en basilicum samen.

Plaats boven elke kipfilet ongeveer 3 eetlepels pesto, de tomaatjes en wat zwarte peper. Bon Appetit.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.